A Tusk-kormány ténykedése kapcsán valahogy nem hallani a balliberális uniós sivalkodást

A Tusk-kormány ténykedése kapcsán valahogy nem hallani a balliberális uniós sivalkodást

Mióta a magyar dollárbaloldalhoz hasonlóan külföldről pénzelt és hatalomra juttatott lengyel baloldal kezébe kaparintotta a kormánykereket, válogatott jogtipró eszközökkel igyekszik „visszaállítani a jogállamiságot”, ami nemcsak nem váltja ki Brüsszel rosszallását, hanem Věra Jourová és hasonszőrű társai még lelkesen tapsikolnak is hozzá.

Lengyelország decemberben megválasztott miniszterelnöke, Donald Tusk hivatalba lépésekor ígéretet tett arra, hogy „helyreállítja az igazságszolgáltatás függetlenségét”. Ezzel szemben legújabban lépésként Tomasz Siemoniak, az új kormány lengyel biztonsági szolgálatokért felelős minisztere szerint

A jogszabály az ügynökség feladatait és vagyonát a rendőrség, a belbiztonsági ügynökség (ABW) és a pénzügyőrség között osztaná fel – számolt be a Remix News. Mivel feltételezik, hogy a jogszabály aláírásáról nehéz lesz meggyőzni Andrzej Duda elnököt, ezért úgy vélik, hogy az ügynökség tényleges feloszlatására a 2025 tavaszán esedékes elnökválasztást követően kerülhet sor.

Hírdetés

Tuskék talán nem számolnak már a korrupció létezésével, vagy inkább az ellene folytatott harccal, s úgy vélik, hogy Lengyelország az uralmuk alatt Ukrajnához hasonlóan olyan ország lesz, ahol hírből sem ismerik a korrupció mételyét, vagy az ügynökségnek sikerült a korrupció írmagját is kiirtania, s ezáltal okafogyottá vált a létezése.

Mindenesetre Brüsszel felől nemcsak a lengyel média lerohanása, hanem ennek kapcsán sem hallatszik felháborodás. Ott ugyanis kizárólag a nem balliberális, illetve

(NZS/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »