A tokiói hős Tomori Zsuzsanna elhagyta klubcsapatát

A tokiói hős Tomori Zsuzsanna elhagyta klubcsapatát

A 180-szoros válogatott Tomori Zsuzsanna távozott a Siófok KC női kézilabdacsapatától.

A klub honlapjának csütörtöki híradása szerint a játékossal folytatott egyeztetések után a felek egyetértettek abban, hogy nem kívánnak szerződést hosszabbítani, így a 2019-ben igazolt védekezés-specialista átlövő távozott az együttestől.

Fodor János ügyvezető megerősítette a francia Tamara Horacek távozását is. Hangsúlyozta, a balátlövőnek 2023-ig szóló, tehát jelenleg is érvényben lévő szerződése van Siófokon, a Metz HB július 12-én ennek ellenére bejelentette a leigazolását, a játékos pedig minden kapcsolatot megszakított a Balaton-parti klubbal, és nem érkezett meg a felkészülés kezdetére.

„Tartjuk magunkat ahhoz, hogy

aki nem akar Siófokon kézilabdázni, annak nem is kell.

Hírdetés

Élő szerződéssel lehet távozni, de csak bizonyos feltételek mellett. A kötelezettségek nem csak a klubokra, hanem a játékosokra is vonatkoznak. A szükséges lépéseket megtettük, innentől fogva ez már jogi ügy” – mondta Fodor.

Hozzátette, a koronavírus-járvány komoly nehézségeket okozott a klubnak, ezért a játékoskeret kialakításánál kiemelten fontos volt a gazdasági stabilitás megteremtése. Mivel mindenképpen fiatalítani akartak, ezért tehetséges, többségében magyar játékosokat kerestek, és több saját nevelésű kézilabdázót is szeretnének beépíteni a csapatba.

és megfelelnek azoknak az elvárásoknak, amiket itt Siófokon felállítottunk. Lehet, hogy most visszább kellett lépnünk, de biztos vagyok benne, hogy ez hosszú távon gyümölcsözni fog” – magyarázta az elnök.

A siófoki játékoskeret átlagéletkora (24,2 év) csaknem öt évet fiatalodott a tavalyihoz képest.

Danyi Gábor elmondta, céljuk a harmadik-hatodik hely valamelyikének megszerzése a bajnokságban.

„Ez egy új projekt kezdete, szeretnénk egy csapatot, egy igazi közösséget építeni. Az alapokról indulunk, és az építkezéshez idő kell. Rengeteget fogunk dolgozni a sikerekért, ezt megígérhetem” – szögezte le a Győr csapatával 2019-ben Bajnokok Ligáját nyert tréner.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »