A Tesla több kulcsfontosságú piacon csökkentette az árakat

A Tesla több kulcsfontosságú piacon csökkentette az árakat

Több fontos piacon, köztük Kínában és Németországban is csökkentette árait az amerikai elektromos autógyártó az elmúlt hétvégén. A cég azután döntött így, hogy járművei globális eladásai az első negyedévben – közel négy év után először – visszaestek.

Az áraknak gyakran kell változniuk ahhoz, hogy a termelés összhangban legyen a kereslettel – mondta Elon Musk cégalapító. Az elektromos autók világpiacának vezető vállalata több mint egy éve drasztikusan csökkentette az árakat.

Hírdetés

Kínában az autógyártó most 14 000 kínai jüannal (1815 euró) 231 900 CNY-ra csökkentette a Model 3 árát. Németországban ennek a modellnek az ára 42 990 euróról 40 990 euróra csökkent. A vállalat emellett számos más európai, közel-keleti és afrikai országban is csökkentette az árakat. Múlt hét pénteken (április 19.) a Tesla mintegy 2000 dollárral (1877 euróval) engedményt jelentett zászlóshajóira az Egyesült Államokban.

A Teslára egyre nagyobb nyomás nehezedik Kínából, a világ legnagyobb autópiacáról, ahol a helyi autógyártók olcsóbb modelleket gyártanak. Musk a múlt héten bejelentette, hogy cége világszerte elbocsátja alkalmazottainak több mint 10%-át. Egyúttal elismerte, hogy az autógyártó cég a megalakulása óta az első, egész éves forgalomcsökkenésre készül.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »