A Szlovákia mozgalom sem vesz részt az új államfő beiktatásán

A Szlovákia mozgalom sem vesz részt az új államfő beiktatásán Mészáros Richárd2024. 06. 14., p – 14:06

A Szlovákia mozgalom tagjai nem vesznek részt Peter Pellegrini államfői beiktatásán – tájékoztatott Matúš Bystriansky, a mozgalom szóvivője. Ennek oka, hogy Oroszország képviselőjét is meghívták az eseményre. Patrícia Medveď Macíková, Pellegrini szóvivője elmondta, eredetileg a Szlovákia, Za ľudí, KÚ-frakció három tagja jelzett vissza a megadott határidőig, hogy részt kíván venni a beiktatáson.

Hírdetés

„Oroszország képviselőjének meghívásával Peter Pellegrini ukránok tízezreinek, ártatlan gyerekek, nők és férfiak hozzátartozóinak nevet a szemébe, akik Putyin gyilkos katonáinak tombolása miatt veszítették el szeretteiket” – közölte a Slovensko mozgalom, amely a döntést „az ártatlan áldozatok szenvedése és Ukrajna területi egysége totális ignorálásának” tekinti.

Medveď Macíková közölte, Oroszország szlovákiai nagykövetét hívták meg a beiktatásra. „Mivel a nagykövet jelenleg nem tartózkodik Szlovákiában, a nagykövetség a megbízott ügyvivővel képviselteti magát” – mondta. Hozzátette, hogy a Szlovákia, Za ľudí, KÚ-frakció három tagja fokozatosan mondta vissza a részvételét, május 27-én, illetve június 11-én és 13-án.

Peter Pellegrini beiktatására szombaton kerül sor a pozsonyi Szlovák Filharmónia épületében.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »