A Szlovák Vöröskereszt önkéntes véradást szervez az ukrajnai rászorulók részére

A Szlovák Vöröskereszt önkéntes véradást szervez az ukrajnai rászorulók részére

“Adj vért, ment életet” szolidaritási jeligével.

A Szlovák Vöröskereszt az ukrajnai háború érintettjeinek megsegítésére nemcsak adományokat gyűjt, hanem véradási lehetőséget is biztosít.

Véadásra február 28-tól van lehetőség. Részletek ITT.

A véradási kampány során levett vér minden kórházban fekvő betegnek segít majd, nem tesznek különbséget a humanitárius segítséget nyújtók, vagy olyan között, akinek a háborús konfliktusból kifolyólag az egészségügyi ellátás elérhetetlensége miatt szüksége volt vérre – olvasható a Szlovák Vöröskereszt közleményében.

Szlovák Vöröskereszt: Ha nem szükséges, ne járjanak a határhoz. Egyelőre elegendő a segítség

Az öt napja tartó véradási lehetőséghez és egyúttal kampányhoz Vásárút polgármestere, Török Gergely is csatlakozott. Elsők között adott vért e célra a Csallóközben. Mint mondta, célja, hogy életét mentsen, és más esetleges véradókat is erre motiváljon.

Hírdetés

A véradási kampányhoz Fenes Iván, Bős város polgármestere is csatlakozott.

Dunaszerdahelyen kimondottan az ukrajnaiak megsegítésére egyelőre nincs lehetőség vért adni.

Ugyanúgy Komáromban sem lehet kimondottan erre a célra vért adni, a véradók a kórháznál  jelentkezhetnek, ahol  ajánlott előre bejelentkezni. Ugyanitt március 12-én szerveznek nagy véradást. Részletek ITT.

Komoly fejlesztések várnak a komáromi kórházra – Interjú Mgr. Miroslav Jaškával MPH, a komáromi AGEL kórház igazgatójával

Galántán naponta 7 órától 10 óráig (Hematologicko-transfúziologické oddelení Nemocnice s poliklinikou Sv. Lukáša v Galante) lehet vért adni, az ukrajnaiak megsegítése céljából is.

Vágsellyén pedig március 14-én lesz nagy véradás.

Laky Erzsébet


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »