A Szlovák Posta idén mintegy száz fiókjának megszüntetését tervezi

A Szlovák Posta idén mintegy száz fiókjának megszüntetését tervezi

Nyitókép: SITA/Marko Erd

A postai szolgáltatások igénybe vételének csökkenése és az ügyfelek elvesztése miatt a Szlovák Posta év elején bejelentette, hogy optimalizálni fogja a szervezeti felépítését és megszünteti a fiókjait. A Szlovák Posta idén mintegy 100 fiókjának megszüntetését tervezi – tájékoztatott Iveta Dorčáková, a Szlovák Posta szóvivője.

A fiókok megszüntetéséről az Elektronikus Hírközlési és Postai Szabályozó Hatóság dönt. A szóvivő elmondása szerint 2021-ben a Szlovák Posta 80 „kisebb“ és 20 olyan városi/falusi posta megszüntetését kérte, ahol a további fiókok kapacitása a környező térségek igényeit is le tudja fedni. A megszüntetésre kerülő posták végleges száma a hatóság jóváhagyásától fog függeni, eddig 53 posta megszüntetését hagyták jóvá.

Hírdetés

Tavaly év végén a Szlovák Posta 1 504 postát működtetett Szlovákiában. A szóvivő szerint a postahasználatban jelentős változásokat szeretnének véghez vinni, ugyanis csökken a kereslet a postai termékek iránt. A kisebb településeken vannak olyan posták, ahol a polgárok naponta átlagosan egy, legfeljebb négy ajánlott levelet, öt–kilenc levelet, havonta pedig maximum öt csomagot adnak fel.

Dorčáková biztosított róla, hogy a fiókok megszüntetése nem azt jelenti, hogy a Szlovák Posta távozik az adott településről, csupán a postai szolgáltatások formáját és módját változtatják meg.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »