A szíriai és az iráni elnök egységre szólít fel Palesztina támogatásával kapcsolatban

A szíriai és az iráni elnök egységre szólít fel Palesztina támogatásával kapcsolatban

2023. 10. 12.

Az iráni és a szíriai elnök az iszlám országok közötti megállapodást sürget a palesztinok támogatásáról – tudatta a Nournews iráni hírügynökség csütörtökön.

A napokban Ebrahim Raiszi iráni elnök és Bashar Al-Assad szíriai elnök többször is egyeztetett egymással a Palesztinában kialakult helyzettel kapcsolatban.

Az iráni államfő szíriai kollégájának elmondta, hogy:

,, Az iszlám és az arab országoknak, valamint a világ szabad népeinek közös álláspontot kell kialakítaniuk, hogy megállítsák a cionista rezsim bűneit, melyet az elnyomott palesztin emberek ellen követnek el.,,

Hírdetés

Szerdán Raisi elnök Mohamed Bin Salman szaúdi trónörökössel is tárgyalt a megszállt Palesztinában kialakult helyzetről, aki elmondta, hogy mindenben támogatja a palesztin népet.

“Az iszlám és az arab országoknak a világ összes szabad emberével együtt egyetlen közös álláspontot kell kialakítania a cionista rezsim által elnyomott palesztinok ellen elkövetett bűnök megállítására” – mondta Ebrahim Raiszi iráni elnök szíriai kollégájával folytatott telefonos egyeztetése során.

Szerdán az iráni elnök Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceggel is megvitatta a közel-keleti helyzet fejleményeit. A telefonos egyeztetések középpontjában az IRNA iráni hírügynökség tájékoztatása szerint “az iszlám világ egysége” állt.

A háború sújtotta Szíriában megnőtt Irán gazdasági befolyása az elmúlt években, az iráni  hitelekkel és jövedelmező üzleti szerződésekkel támogatja Bassár el-Aszad szíriai elnök kormányát.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Arab News, MTI)

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »