A Sapientia egyetem és a pedagógusok háza: együttműködési megállapodás

A Sapientia egyetem és a pedagógusok háza: együttműködési megállapodás

Szorosabbra fűzi kapcsolatait a csíkszeredai Apáczai Csere János Pedagógusok Háza és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem: együttműködési megállapodást írt alá csütörtökön Ferencz-Salamon Alpár, a pedagógusok házának igazgatója és Tonk Márton professzor, az egyetem rektora.

Együttműködési megállapodást kötött a Sapientia egyetem és a pedagógusok háza

Kép: Sapientia EMTE

Az együttműködés célja, hogy a két intézmény sajátos eszköztárát felhasználva hangolja össze az egyetem előtti és az egyetemi oktatást, folyamatos képzési, kutatási és pedagógiai innovációs tevékenységek terén. Az együttműködés több területen valósul meg, akkreditált képzések, nemzetközi oktatási projektek, workshopok és konferenciák szervezése képezik az egyik pillérét, míg a másik tematikus pilléren a különböző szakmai fórumokon történő pedagógiai tapasztalatcsere áll. A karrier-tanácsadás és pályaorientáció terén is elindult az együttgondolkodás, a felek megállapodtak egy közös elképzelés kidolgozásában – számol be közleményben az egyetem sajtóosztálya.

Hírdetés

A két intézmény munkatársai már korábban is dolgoztak együtt különböző projektek megvalósításában – mint a román nyelv oktatásának kisebbségi tanterv szerinti oktatása –, az együttműködési megállapodás ezt a jó partneri kapcsolatot hivatott megerősíteni. A pedagógusok háza erős iskolai kapcsolataival, de akár oktatás gyakorlási helyszín biztosításával is segíteni kívánja a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Tanárképző Intézetének működését, míg az egyetem a szakemberei által szakmai segítséget nyújt pedagógusok házának szakbizottságaiban. 

Kép: Sapientia EMTE

Az együttműködés garanciáját képezi, hogy az egyetemnek állandó képviselete van az Apáczai Csere János Pedagógusok Háza vezetőtanácsában, Mara Gyöngyvér oktatási és minőségbiztosítási rektorhelyettes személyében – jegyzi meg a közlemény. 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »