A sakktáblán rajta van az egész élet – VIDEÓ

A sakktáblán rajta van az egész élet – VIDEÓ

A galántai különleges nevű tizenegy éves Mészáros Casey Ryan többezer sakkmeccset tudhat már maga mögött. Tehetségére családja figyelt fel, mikor röviddel a játékszabályok elmagyarázása után ötévesen megnyert egy falusi bajnokságot a nálánál legalább tíz évvel idősebbek körében. 

Ekkor döntöttek úgy a szülők, hogy fejlesztik kisfiuk adottságát. Edzőt és sakk-kört keresve számára heti rendszerességgel hordták és hordják a mai napig Pozsonyba, ezen kívül magyar és csehországi trénereket is biztosítottak neki, hogy nyelvi tudása mellett minél több módszerrel is találkozzon. 

Hírdetés

Édesanyjával és vele beszélgetve az az érzésem, amit később szavakkal alá is támasztottak, hogy ez a család példaértékűen összezár, hogy Ryan az álmait élhesse. A szülők minden hétvégén bőröndökkel rakják meg a kocsit és kísérik szemük fényét a mérkőzésekre. Ott izgulnak érte és támogatják mindenben. 

Újra értelmet nyer számomra, hogy hiába tehetséges egy gyerek, ha nincs mögötte a támogató családi háttér, könnyen kárba veszhet, de Ryan jól választott szülőket magának és a videó utolsó pillanataiban látszik, nagyon is tudatában van annak, mennyit köszönhet édesanyjának és édesapjának és hogy ebben a hármas kötelékben hihetetlenül büszkék egymásra a családtagok. Jó volt velük tölteni a délelőttöt! 

Ryan eredményeiről a későbbiekben beszámolunk.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »