A sakkolimpiát sem Oroszországban rendezik meg idén

A sakkolimpiát sem Oroszországban rendezik meg idén

A Nemzetközi Sakk Szövetség (FIDE) pénteki bejelentése értelmében nem Oroszországban rendezik idén a sportági olimpiát, illetve a szervezet kongresszusát.

A FIDE közlése szerint a szervezet vezetősége rendkívüli ülésen a gyorsan romló geopolitikai helyzet miatt határozott erről, és már dolgozik azon, hogy a 44. sakkolimpiának, valamint a 93. FIDE-kongresszusnak új helyszínt és időpontot találjon, írta az MTI.

Az MTI közlése szerint a sportág zászlóshajójának számító eseményen mintegy 190 ország versenyzői mérik össze felkészültségüket két héten át. A sakkolimpia az eredeti tervek szerint július 26-tól augusztus 8-ig tartott volna Moszkvában.

Hírdetés

A kongresszuson elnökválasztásra is sor kerül, a FIDE jelenlegi vezetőjét, az orosz Arkagyij Dvorkovicsot 2018 szeptemberében választották meg, és hamarosan első mandátuma végére ér.

Eldőlt az is, hogy nem Hanti-Manszijszkban rendezik meg idén a fogyatékkal élők első sakkolimpiáját.

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök hajnalban katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »