Hazaküldték a feleségét a kórházból, pár órával később meghalt – édesanya nélkül maradt egy kislány

Hazaküldték a feleségét a kórházból, pár órával később meghalt – édesanya nélkül maradt egy kislány

Hazaküldték a feleségét a kórházból, pár órával később meghalt – édesanya nélkül maradt egy kislány Kulcsár Péter2024. 05. 12., v – 08:00

A nő hónapok óta elviselhetetlen fájdalmakkal küzdött.

A 38 éves Veronika egészségügyi problémái még december végén kezdődtek. Férje, Petar a Jojnak elmesélte, hogy feleségénék borzasztóan fájt a feje.

Elviselhetetlen fájdalmakkal küzdött, remegett a keze, még az ágyból sem tudott felkelni. Tárcsáztuk a segélyhívót, a diszpécser pedig azt mondta, pánikrohamról van szó, ami normális, csak lélegezzen egy zacskóba

– emlékezett vissza a történtekre a férfi.

Egy hónappal később Veronika állapota drasztikusan leromlott, ezért elmentek a háziorvoshoz, aki szintén azt mondta, valószínűleg lelki eredetű baja van, ezért a tünetek enyhítésére nyugtatókat és fájdalomcsillapítókat írt fel neki.

Mindez nem segített, körülbelül két héttel ezelőtt heves hányás tört rá Veronikára, ezért férje azonnal a pozsonyi főrévi (Ružinov) kórházba vitte, ahonnan azonban hajnalban hazaengedték.

Hírdetés

Hazafelé menet is szüntelenül hányt. Elmentem venni neki valamit a gyógyszertárban, mire visszaértem, a földön fekve találtam őt. Azt mondogatta, hogy »haldoklom, haldoklom«

– mondta Petar, aki ezután kihívta a mentőket.

A mentőautóban Veronika eszméletét vesztette, nem sokkal később pedig a kórházban leállt az agyműködése, és elhunyt.

A televízió megkeresésére a kórház szóvivője, Eva Kliská elmondta, mindent megtettek, ami szükséges volt. „A beteget április 30-án hozták be hozzánk. A páciens gombaleves elfogyasztása után hasi fájdalomra és hányásra panaszkodott. A tünetek alapján minden szükséges vizsgálatot elvégeztünk, infúziót adtunk neki. Utána azt mondta, jobban érzi magát, ezért hazaengedtük” – tette hozzá.

A kórház szerint Veronika csak akkor panaszkodott fejfájásra, amikor másodszorra vitték be a mentők. Ekkor átszállították a sürgősségi osztályra, ahol CT-vizsgálatot végeztek rajta, mely során cisztát találtak az agyában. Komplex ellátást kapott, ám az életét már nem tudták megmenteni. „A beteget sosem kezelték fejfájás miatt, annak ellenére, hogy többször is panaszkodott háziorvosának” – figyelmeztetett Kliská.

A férfinak nem maradt más választása, mint az Egészségügyi Ellátást Felügyelő Hivatalhoz (ÚDZS) fordulni, ez viszont már nem hozza vissza a feleségét, akivel együtt egy gyönyörű kislányuk van – őt egyedül kell majd felnevelnie.

(Joj)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »