A rasszizmus ellen küzd a kiugrott hercegi pár

A rasszizmus ellen küzd a kiugrott hercegi pár

Közel egy hete adott jelentős visszhangot kiváltó exkluzív televízióinterjút a félnéger Meghan Markle és Harry herceg, amelyben szóba kerültek a sussexi hercegné királyi családban megélt mentális problémái.

Valamint az is kiderült az Oprah Winfrey műsorvezetőnek elmondottakból, hogy a brit koronás családban felmerültek bizonyos aggodalmak születendő gyermekük bőrszíne miatt (aki negyed vérig néger).

Éppen ezért Meghan Markle és Harry herceg a Guardian beszámolója szerint bejelentette, hogy alapítványukkal mostantól számos olyan civil szervezetnek nyújtanak támogatást, amely mentális betegségekkel küzdő embereknek segít, illetve a „rasszizmus ellen küzd”.

A jóemberkedő akció mögött az áll, hogy a CBS-különkiadásban leadott interjúban Meghan Markle elmondta, a királyi család tagjaként állítólag többször is megfordult a fejében az öngyilkosság gondolata. Meghan Markle azt is elárulta, terhessége alatt a királyi családban téma volt a hamarosan világra jövő kisbaba bőrszíne is. A hercegné úgy véli, részben ez játszott közre abban, hogy Archie fiuk nem kapta meg a királynőtől a hercegi címet.

Hírdetés

A kiugrott hercegi pár Archewell nevű alapítványa konkrétan meg is nevezte az általuk támogatni kívánt civil szervezeteket, amelyek véleményük szerint rendkívül „progresszíven” foglalkoznak „napjaink társadalmi problémáival”.

A PressPad Alapítvány például azon dolgozik, hogy javítsa a brit média faji sokszínűségét azáltal, hogy ösztöndíjakkal támogatja az anyagi problémákkal küzdő brit fiatalokat az újságíróvá válásban. Az alapítvány munkatársai elmondták, nem ők keresték meg a hercegi párt, ők maguk jelentkeztek náluk, hogy támogatnák őket. A felajánlásból a jövőben még több színes bőrű fiatal kaphat lehetőséget a médiában.

A Változás színei nevű szervezet több mint hétmilliós tagságával Nagy-Britannia legnagyobb, antirasszista egyesülete. Főbb témáik a gazdasági, jogi és politikai egyenlőség megteremtése. Őket elmondásuk alapján azért választotta ki az Archewell Alapítvány, hogy a világ sokkal jobblegyen a nem fehér emberek számára.

A hercegi pár támogatásából más, hasonló tematikájú civil szervezetek is részesülnek, amelyek az említett fehérellenes célokért küzdenek.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »