A progresszívek a tömegközlekedésben érvényes országos éves menetjeggyel csábítanák a választókat

A progresszívek a tömegközlekedésben érvényes országos éves menetjeggyel csábítanák a választókat

Zajlik a választási kampány, a pártok pénzt, paripát, fegyvert (azt az ukránoknak) ugyan nem, de azon túl minden elképzelhetőt ígérgetnek a választóknak. A Progresszív Szlovákia ezúttal CeloSlovák elnevezéssel egész évre szóló országos érvényességű tömegközlekedési menetjegy bevezetésével nyerné meg a szavazókat.

A mozgalom elnöke, Michal Šimečka szerint ez Szlovákia egész területén rendkívül kedvező áron lehetővé tenné a tömegközlekedési eszközökön történő utazást.

Hírdetés

„Ez egy szociális és környezetvédelmi szempontból is hasznos megoldás lenne. Az emberek számára anyagi megtakarítással járna, megkönnyítené az utazást, továbbá egészség- és környezetvédelmi hatása is lenne” – mondta Šimečka a pénteken tartott sajtótájékoztatón.

„Ez szimbolikus intézkedés lenne annak érdekében, hogy a tömegközlekedés működőképes, jól szervezett és kényelmes, mindenki számára elérhető utazási alternatívává váljon. Emellett mindenképp be kell fektetnünk a vasúti infrastruktúra fejlesztésébe” – jegyezte meg Šimečka. Szükségesnek nevezte a közlekedés országos és regionális fejlesztését, valamint a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) reformját is.

(NZS/Felvidék.ma/SITA/


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »