A PredajDiviny.sk alkalmazáson keresztül való vadhús-eladás túlszárnyalta az alkotók elképzeléseit

A PredajDiviny.sk alkalmazáson keresztül való vadhús-eladás túlszárnyalta az alkotók elképzeléseit

Április elején a Szlovák Vadászkamara felfigyelt egy riportra, amely a fagyasztott vadhús piacának működésképtelenségéről tudósított. Ez elsősorban azért van, mert a magasabb áron értékesített húskészítményeket az emberek nem engedhetik meg maguknak.

A nyúzás, a feldarabolás és az értékesíthető adagok elkészítése után az ár akár négyszeresére is növekedhet. A friss, hűtött vadhús bőrben történő értékesítése a PredajDiviny.sk alkalmazáson keresztül tavaly azonban olyan számokat ért el, amelyekről az alkotók még az applikáció elindítása előtt sem álmodtak.

Ezért dicsérték a vásárlási igényt maguk az eladók – a vadásztársaságok, melyek pozitívan értékelték és köszönetet nyilvánítottak az alkotóknak. Regisztráltak vadásztársaságok Szlovákia minden területéről.

Az alkalmazás elindítása óta tájékoztattuk a lakosságot a vadhús lassú, de fokozatosan növekvő értékesítéséről. Eddig 139 vadásztársaságot regisztráltunk Szlovákia minden sarkából. Néhány járás vadászterületei azonban még mindig hiányoznak. Ennek azonban érthetőek az okai: elsősorban az alacsonyabb elejtési terv, ill. az eladó és a vevő között már kialakult üzleti kapcsolatok miatt nem használják az applikációt.

A legtöbb darabot, kiemelkedő mértékben a Malackai és a Lőcsei járás vadászatra jogosult szervezetei értékesítették, ez több mint 50 tonna volt. Az alkalmazásba pontosan 400 vadhús-eladási ajánlat érkezett. A bőrben eladott vadhús mennyisége csaknem meghaladta a 22 tonnát. A vadásztársaságok több mint fele által kitöltött kérdőívek alapján megtudhattuk, hogy ezen kívül több mint 30 tonna vadhúst adtak el az applikációba való közvetlen bejegyzés nélkül.

Hírdetés

A laikus azt gondolhatja, hogy az összesen 52 tonna eladott vadhús nem valami horribilis mennyiség, de az alkalmazás sok vadásztársaságot segített abban, hogy a vadhúst többszörös áron értékesítsék, mintha a nagykereskedőknek és a felvásárlóknak adták volna el ugyanezt a mennyiséget. Mivel a járványügyi intézkedések meghiúsították a jövedelemszerzés lehetőségeit, amelyből továbbra is kénytelenek a rezsiköltségeket és a vadászterületek bérleti díját fizetni, azzal, hogy ingyen regisztrálták magukat az applikációban és ezzel biztosították az eladást, sokaknak nem kellett aggódniuk a jövedelmük miatt.

Más fajok, például az őz 8% -ot, a muflon 1% -ot tett ki, és két darab fácánt értékesítettek. A társas vadászatok megtartásának tiltása miatt a fácán esetében a fácánoskertekből származó nagyobb eladásokra számítottak, és hogy az üzemeltetők élni fognak az alkalmazás adta értékesítési lehetőséggel, de nem így történt.

Büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen nehéz, járvány sújtotta évben alkalmazásunkkal hozzájárulhattunk a vadásztársaságok sikeres vadhús-értékesítéséhez és szolgáltatást nyújthattunk számukra. Reméljük, hogy az idén növekszik a regisztrált felhasználók száma, és a hétköznapi emberek ezáltal könnyebben hozzáférhetnek a megfizethető áron és a legjobb minőségben elérhető vadhúshoz.

(Szlovák Vadászkamara/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »