A Pentagon szerint Ukrajna maga dönt támadásainak célpontjairól

A Pentagon szerint Ukrajna maga dönt támadásainak célpontjairól

Nyitókép: SITA

Ukrajna maga dönti el támadásainak célpontjait – közölte ma a Pentagon. Nyilatkozatával a Kreml közleményére reagált, mely azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy részt vett az Oroszország által annektált Krím félsziget elleni vasárnapi ukrán támadásban, amelyben az orosz hatóságok szerint négyen meghaltak és 151-en megsérültek.

Moszkva korábban azt közölte, hogy Ukrajnát amerikai ATACMS rakétákkal támadták meg, melyért szerinte Washingtont terheli a felelősségért. Behívatták Lynne Tracyt, az oroszországi amerikai nagykövetet is. Matthew Miller amerikai nagykövet ezután azt mondta, hogy az Egyesült Államok sajnálatát fejezi ki civil életek elvesztése miatt. Hozzátette: Washington fegyvereket biztosít Ukrajnának, hogy megvédhesse szuverén területét, így a Krímet is.

Hírdetés

Az orosz védelmi minisztérium azt is közölte, hogy az Egyesült Államok segített Ukrajnának a támadás végrehajtásában, a Kreml pedig arra figyelmeztetett, hogy következményei lesznek az Egyesült Államok részvételének a csapásban.

„Ukrajna maga hozza meg a célzási döntéseit, és maga hajtja végre katonai műveleteit”

– mondta Charlie Dietz, a Pentagon szóvivője.

ČTK


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »