A paksi atomerőmű miatt a NATO kollektív védelem alá vonná Magyarországot?

A paksi atomerőmű miatt a NATO kollektív védelem alá vonná Magyarországot?

NIF: A NsK részévé kell tenni az energiapolitikát, illetve konkrét megoldássorozatot kell kialakítani magyarország energia függetlensége érdekében. Mivel az orosz atomerőművekhez a tüzelőt az oroszok szállítják, így még akkor sem mondhatjuk magunkat függetlennek, ha az összes erőmű  teljesítménye biztosítani tudná az import nélküli energia ellátását az országnak. Így változatos megoldások után kell néznie minden önállóan gondolkodó, az energetikához értő szakpolitikusnak, szakértőnek.Ez pedig nem lehet egyéb, mint a környezetünkben lévő újratermelődő energiaforrások felhasználása. Csak már kipróbált, működő, jó hatásfokú megoldásokra gondolok.Habár a mai napon már 2 cikket is közöltünk az EU területén szétharapózó bankválságról, a brüsszeli vezérkar vazallusait mindez nem izgatja, ők inkább mélyíteni szeretnék a válságot azzal, hogy hadat üzennek a Roszatomnak és azt kitilthatják az EU területéről. A posztkommunista országok atomerőműi üzemanyag nélkül maradhatnak, a robbanásig elmélyítve ezzel  a társadalmi feszültségeket az EU-ban.

Irányítástechnikai berendezés meghibásodása miatt le kellett állítani a Paksi Atomerőmű első reaktorát csütörtökön. A szakemberek egyelőre a pontos hiba behatárolásán dolgoznak, ami az Országos Atomenergia Hivatal weboldalára felkerült közlemény szerint még nem történt meg.

Az OAH weboldalán megjelent közlemény szerint a blokk meghibásodása miatt automatikusan, ilyen esetekre előzetesen kidolgozott terv szerint járnak el. A hatóság közleménye szerint a blokk biztonsága nincs veszélyeztetve, a reaktor jelenlegi állapota időkorlátozás nélkül fenntartható, így el tudják végezni a szükséges javítási munkálatokat. Ugyanakkor, a pontos hiba behatárolása a közlemény alapján még nem történt meg.

Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, a reaktort péntek délben tudják újra csatlakoztatni az ország elektromos hálózatára, és a fennálló hiba nem befolyásolja a másik három blokk üzemeltetését. A négy reaktor termeli az ország villamosenergia-ellátásának több mint 50%-át.

Az Országos Atomenergia Hivatal legutóbb július 5-én, napokkal a hibrid háború témakörével is foglalkozó varsói NATO-csúcstalálkozó előtt jelezte, hogy problémák adódtak az egyes blokk generátoránál. A hivatal akkori közleménye szerint még nem szükséges a teljes blokk leállítása. A múltkori meghibásodás után a generátorhoz tartozó turbinát leállították, így a blokk azóta csökkentett teljesítményen üzemelt.

Hírdetés

Az OAH minkét esetben biztosította a közvéleményt arról, hogy a történtek nem érintik a nukleáris biztonságot, illetve nem okoznak gondot az villamosenergia-ellátásban.

Kapcsolódó:  Repülőgépek zuhannak le, atomerőművek meghibásodnak – háború a XXI. században

A XXI. században az atomerőműveknél bizonyíthatatlan és láthatatlan módon, külső beavatkozással előidézett technikai hibák részét képezik az úgynevezett hibrid hadviselés módszereinek. Az ún. hibrid háború egy olyan, a XXI. századi társadalmi és technológiai környezetre optimalizált nem-konvencionális hadviselési forma, ami lehetővé teszi egy ország térdre kényszerítését a konvencionális haderő bevetése nélkül.

A NATO július 8-án kezdődő, varsói csúcstalálkozója aktívan foglalkozott ezzel a kérdéskörrel. A csúcstalálkozó végén kiadott közös közlemény 72-es pontja kimondja, hogy a NATO központi tanácsa hibrid háborúra hivatkozva előírhatja a kollektív védelemre vonatkozó ötös cikkely alkalmazását bármely tagországra. Aggodalomra adhat okot, hogy ezen új rendelkezés bevezetésével egy időben ismétlődő jelleggel technikai hibák jelentkeznek egy tagállam atomerőművének működésében – ami így nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a sorozatos meghibásodások az észak-atlanti szövetség részéről egyfajta nyomásgyakorlás Magyarország kormányával szemben

hidfo.ru

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Amerikai Egyesült Államok, cion-diktatúra, CIONIZMUS, EU, Európai Egyesült Államok, hibrid háború, NATO Tagged: energiapolitika, energiaválság, hegemónikus hibrid háború (hhh)


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »