A murányi Vénusz most senkit nem fogad

A murányi Vénusz most senkit nem fogad

Gyöngyössi István, a magyar barokk költészet kiválósága annak idején összehozta Széchy Mária (alias Murányi Vénusz) és Wesselényi Ferenc nádor házassággal végződött légyottját, de az idén májusban, ha élne, sem lenne erre képes, mert a Murányalja és a Murányhuta közötti II/531 útszakaszt hétfőtől lezárják és a gépjárművezetők kerülőútra kényszerülnek.

Az említett útszakaszon bekövetkezett suvadás miatt május 3. és július 18. között szanálási munkálatokra kerül sor, emiatt a gépjárművek csak kerülő úton juthatnak el céljukhoz. Ahogy tavaly, az idén is az érintett települések lakói, az ott közlekedő autóbuszok és áruszállító járművek, valamint az ide eljutni szándékozó autók, amelyek számára a két helység kivételt biztosított a Murányalja-Veľká lúka–Javoriny–Murányhuta-Predná Hora útvonalon közlekedhetnek, amely a Murányi-fennsík Nemzeti Parkon keresztül vezet.

Hírdetés

A tavaly kiadott engedélyek az idén is érvényesek, új engedélyért közvetlenül Murányalja és Murányhuta önkormányzatánál kell jelentkezni. A Nemzeti Parkon való áthaladás ugyanúgy működik majd, mint tavaly, a haladást fényjelzések irányítják egy órás időközönként. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »