A mozdonyvezetők sztrájkja teljesen megbénította Németország vasúti közlekedését

A mozdonyvezetők sztrájkja teljesen megbénította Németország vasúti közlekedését

Nyitókép: SITA

A mozdonyvezetők szakszervezetének (GDL) munkabeszüntetése miatt várhatóan hétfőig tartanak a nagymértékű fennakadások a távolsági és regionális közlekedésben.

„A GDL sztrájkja miatt hétfőig bezárólag minden távolsági és regionális járatban tömeges fennakadások lesznek” – jelentette be a vasút, hozzátéve, hogy a rendkívüli menetrend jelentősen csökkentett, de megbízható utazási lehetőséget kínál. „Hogy ez milyen mértékben lehetséges, az régiónként nagyon eltérő.” Az utasoknak azt tanácsolják, hogy a távolsági járatokon időben foglaljanak helyet, és indulás előtt 24 órával tájékozódjanak a tervezett csatlakozásról.

Hírdetés

Közben a vasúti közlekedésért felelős kormánybiztos, Michael Theurer a jelenlegi sztrájknak a fenntartható közlekedési átmenetre kiható következményeire figyelmeztetett.

„Az egyre újabb és egyre hosszabb sztrájkokkal egyre kevésbé vonzó a klímabarát vasúti közlekedési mód. Aki korábban azt fontolgatta, hogy az autóról a vasútra vált, az most kapott egy újabb ellenérvet” –  mondta a közlekedési minisztérium parlamenti államtitkára, aki szerint ez „játék a tűzzel”. A politikus tárgyalásra szólította fel a mozdonyvezetők szakszervezetét és a vasúttársaságot is.

Euronews


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »