A melegedés előtt még kapunk egy kis esőt – időjárás-jelentés

A melegedés előtt még kapunk egy kis esőt – időjárás-jelentés

Az előrejelzések szerint a hétvégére már enyhébb idő várható és megindul a lassú melegedés.

Időjárási helyzet Európában:

Több kisebb ciklont is megfigyelhetünk jelenleg a kontinens felett, ezért Európa több országában is csapadékos az időjárás.

Finnországból, a balti államokból, Olaszország északi feléről és a Balkán-félsziget déli részeiről jelentettek több helyről is nagyobb mennyiségű csapadékot, északon, illetve az Alpokban havazik.

Másutt ugyanakkor döntően anticiklonális hatások a meghatározóak, így többfelé napos az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet csak az Ibériai-félsziget délnyugati részein és az Égei-tenger déli szigetein haladja meg a 25 fokot, másutt a 20 fokos csúcsérték is ritka, sőt a Balti-tenger mentén 5 fok alatti maximumok jellemzőek.

Hírdetés

Szerda estig a Kárpát-medence időjárását ciklon alakítja, így sokfelé várható csapadék.

Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig:

Nagyrészt borult lesz az ég, de napközben az Alföldön, délutántól pedig már Borsodban is szakadozik, vékonyodik, gomolyosodik a felhőzet. Egyre inkább csak az ország északi felén valószínű eső, zápor, az északkeleti, keleti megyékben néhol zivatar is lehet. Az Északi-középhegységet kivéve többfelé megerősödik a nyugatias szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán a Dunántúlon, Budapest körül és északon 7 és 13, az Alföldön 12 és 19 fok között alakul.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »