A magyargyűlölő Káčer kiakadt Orbán Viktor Nagy-Magyarországot ábrázoló sálja miatt

A magyargyűlölő Káčer kiakadt Orbán Viktor Nagy-Magyarországot ábrázoló sálja miatt

Rastislav Káčer, a szlovák diplomácia vezetője kiakadt Orbán Viktor magyar miniszterelnök Nagy-Magyarországot ábrázoló sálja miatt. A közösségi oldalán azt írta, hogy szlovák-magyar kapcsolatainkban nincs helye az irredentizmusnak és a revizionizmusnak. „1939-ben láttuk, hová vezetnek az ilyen érzelmek és tervek, és ma Ukrajnában élő adásban látjuk az orosz agresszió sikerét” – írta a külügyminiszter.

A Káčer-féle Orbán-fóbiások és magyargyűlölők számára ott kezdődött a probléma, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök olyan szurkolói sállal tűnt fel a közösségi oldalán közzétett videóban, amelyre Nagy-Magyarország sziluettjét hímezték, benne a magyar trikolórral és a jelenlegi Magyarország sziluettjével. A videó a vasárnapi labdarúgó-mérkőzés után készült, amelyen Magyarország 2:1-re legyőzte Görögországot.

A szlovák külügyminiszter Facebookon közzétett eszmefuttatásában továbbá azt is kiemelte, hogy Magyarország kormányának magatartásával van a problémája, és ezt nem is szégyelli megnevezni.

„Ugyanakkor nagyon tartózkodóak vagyunk, amikor mások kritizálják Budapestet sok olyan dolog miatt, ami minket is bánt és felviszi a vérnyomásunkat… és nagyon toleránsak vagyunk azokkal a csodatevékenységekkel szemben is, amelyeknek nincs párjuk az EU országaiban“

Hírdetés

– írta Káčer a Facebook-oldalán, majd hozzátette:

„a szlovákiai magyarok otthon vannak Szlovákiában, és ide tartoznak, mint minden más állampolgár. Ők a mi polgáraink. De aminek nincs helye kapcsolatainkban, az az irredentizmus és a revizionizmus“.

Bejegyzését végül azzal zárta:

„Undor és humusz. Talán nem diplomatikus kifejezés, de „az is számít azért“.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »