A legfinomabb ünnepi italok receptje

A legfinomabb ünnepi italok receptje

Ha már összeállítottuk az ünnepi menüt, akkor itt az ideje az ünnepi italokról is gondoskodnunk. Legyünk ebben is tudatosabbak, és a bolti likőrök helyett készítsük el saját házi finomságainkat. Szép üvegbe töltve akár karácsonyi ajándékként is adhatjuk ezeket.

Hozzávalók kb. 10 személyre:

Elkészítés:

A tejet, a habtejszínt, a fahéjrudakat, a szerecsendiót és a vaníliát gyakori kevergetés mellett forraljuk össze. Közben egy keverőtálban a cukrot és a tojássárgákat keverjük ki hófehérre. Lassan csorgatva, folyamatos kevergetés mellett öntsük hozzá a tejszínes keveréket, majd a mézes whisky likőrt.

Tálalás előtt a tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd forgassuk össze a tejszínes-tojásos alappal, és töltsük üvegpoharakba. Frissen reszelt szerecsendióval megszórva, egy-egy fahéjrúddal díszítve már tálalhatjuk is – írja a Házipatika.com.

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

A sütőtököt, a narancsok kifacsart levét, a banánokat és a lereszelt gyömbért turmixoljuk krémesre. Ízlés szerint édesíthetjük egy kevés mézzel. Ha túl sűrűnek érezzük a keveréket, egy kis vízzel lazíthatunk rajta. Végül keverjük hozzá a likőrt és üvegpoharakba töltve kínáljuk.

Hírdetés

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

Egy vastagabb aljú lábosban forraljuk össze a hozzávalókat, majd bögrékbe öntve, frissen tálaljuk. Egy csipet fahéjjal vagy pár kocka csokival díszíthetjük a tetejét.

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

Egy vastagabb aljú lábosban forraljuk össze a hozzávalókat, majd a kész italt töltsük bögrékbe. Egy csipet fahéjjal a tetején tálaljuk.

Hozzávalók 1 személyre:

Elkészítés:

A tejet és a diólikőrt habosítsuk fel, öntsük egy szép üvegpohárba, majd óvatosan öntsük hozzá az eszpresszót. Egy csipet fahéjjal megszórva, frissen tálaljuk.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »