A költő megmagyarázta: szándékosan lőtt úgy Ficóra (ötször), hogy ne veszélyeztesse az életét

Nem akarta megölni a szlovák kormányfőt, felkészült a támadásra, és bocsánatot kér Robert Ficótól – közölte vallomásában a hatóságokkal a TA3 szlovák televízióban csütörtökön nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint a férfi, aki a múlt héten többször rálőtt Robert Ficóra, és életveszélyesen megsebesítette.

A szlovák televízió a 71 éves Juraj Cintula előzetes letartóztatásba helyezésről szóló határozat alapján számolt be a merénylet után azonnal őrizetbe vett gyanúsított vallomásáról.

A férfi múlt szerdán lőtt rá ötször a szlovák miniszterelnökre Nyitrabányán. A merénylő akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat, ha gyilkossági kísérlet és terrorcselekmény miatt elítélik.

Hírdetés

Az elkövető azzal indokolta tettét, hogy nem értett egyet a kormány politikájával.

"Tisztában van vele, hogy tette teljesen elfogadhatatlan, nem lett volna szabad megsebesítenie az áldozatot. Ahelyett inkább a számára készített könyvet kellett volna átadnia neki. Őszintén bánja, amit tett, de megismétli, hogy tud lőni, és úgy célzott, hogy bizonyosan ne veszélyeztesse az áldozat életét. Arra is nagyon vigyázott, hogy senkinek az életét ne veszélyeztesse a tömegből vagy a testőrök közül" – ismertette a bíró a vasárnapi határozatban.

Fico sebesülése miatt két műtéten esett át a besztercebányai Roosevelt kórházban. A kórház vasárnap arról tájékoztatott, hogy a kormányfő már túl van az életveszélyen. A csütörtökön kiadott kórházi közlemény szerint állapota továbbra is súlyos, de stabil.

(MTI)

Korábban írtuk: Videón az Ukrajnát éltető merénylő


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »