A költészet napjáról emlékeztek meg tegnap Komáromban

A költészet napjáról emlékeztek meg tegnap Komáromban

Április 9-én tartották Komáromban a költészet napját, amelyet immáron negyedik alkalommal szerveztek helyi civilek. A Felvidéki Értékőrzők és a Kárpátia Sport Polgári Társulás a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központtal közösen szervezte meg az eseményt, melynek egyik díszvendége Nemcsák Károly Jászai Mari-díjas, érdemes művész, a budapesti József Attila Színház igazgatója volt.

A rendezvényre a Tiszti pavilon dísztermében került sor, ahol Nemcsák Károly színművésszel és Matusek Attilával, a Komáromi Jókai Színház színművészével Oláh Kálmán Pro Urbe-díjas tanár beszélgetett költészetről és nemzettudatról.

A rendezvényen többek között tiszteletét tette Keszegh Béla polgármester és Paterka Pál, a Duna Menti Múzeum igazgatója. Michacs Szilvia a szervezők nevében köszöntötte a megjelenteket, majd elmondta, civil szervezetként hiánypótló szándékkal hívták életre 2018-ban a költészet napjához kapcsolódó rendezvényt, melynek célja, hogy kultúrműsorral emlékezzenek meg e jeles napról, melyen teret és fellépési lehetőséget kapnak a helyi tehetséges diákok.

Hírdetés

A rendezvényen vadászkürtön közreműködött Tornyossy Péter, gitáron és énekkel Borbély Károly, valamint Labancz Boglárka és Nátek Eszter, a bátorkeszi Kováts József Alapiskola tanulói, Bukovszky Borbála, a szentpéteri Kossányi József Alapiskola diákja, Vörösházi Hanna Flóra, a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulója, illetve hárfán játszott Grosch Júlia, az észak-komáromi Selye János Gimnázium diákja.

Az eseményen készült képeket Rákos Ferenc készítette.

(SzE/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »