A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon

A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon

Erkölcstelen felirat olvasható a csíkszeredai Szent Kereszt Plébániát körülvevő kőfalon. Több olvasónk jelezte, hogy a feliratot nem a minap festették fel.

Érintetlenül díszeleg az erkölcstelen felirat a csíkszeredai plébániát körülvevő kőfalon

Kép: Veres Nándor

Az „Isten a leggjobd Mosogep” feliratot kedd délelőtt is érintetlenül találtuk a plébániát körülvevő kőfal külső részén, a közeli gyógyszertárral szemben.

Darvas-Kozma József, a plébánia címzetes esperese megkeresésünkre elmondta, múlt hét péntek reggelén észlelték a hívek, hogy ismeretlenek festékszóróval egy feliratot fújtak fel a kőfalra. Feltehetően »Isten a legnagyobb mosógép« feliratot szerették volna felírni.

Hírdetés

Meglátásom szerint nem magyar nyelvű az elkövető vagy elkövetők.

Mert több helyen is hibás a mondat. A plébánia részéről nem történt még rendőrségi feljelentés az eset kapcsán – közölte az egyházi elöljáró, aki rögtön meg is magyarázta, miért.

Kép: Veres Nándor

„Van közösségünk, vannak híveink, akik jelezték a történteket, ezt köszönöm nekik. Ellenben én mindenkit arra bátorítottam, hogy tegyenek lépéseket az ügyben. Nem gondolom, hogy mindig a plébános kell megszólaljon” – tudatta.

Rámutatott, jelenleg a helyi önkormányzat lépésére is vár az ügyben, hiszen, mint mondta, az emberek is kell lássák, hogy vezetőink felelősséget vállalnak a közügyekben. Az eset kapcsán a csíkszeredai városvezetőséget is megkerestük, válaszukra még vár a Székelyhon.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »