A Kabóca szeptemberi száma

A Kabóca szeptemberi száma

Végre itt a szeptember, megkezdődött a suli! Örülnek ennek az iskolába járni szerető gyerekek, de most talán még azok is, akik az idei nyár forróságát végül már megunták. A Kabóca velük együtt örül, s köszönti kis olvasóit az új tanévben.

A lap szeptemberi száma ugyancsak sok érdekessége kínál a gyerekeknek. Több új rovat és sorozat is indul benne. A legkisebbek bizonyára kedvvel betűzgetik majd Maci és Zsiráf vidám történetének rajzos olvasóját, ahol a szavakat a szövegben helyenként kis képek helyettesítik az olvasásban még nem nagy gyakorlattal rendelkezők könnyebbségére.

Sorozat kezdődik az olimpiáról, a történetéről, versenyszámairól, hírességeiről, amelynek szeptemberi első része mi mást, mint a nyári párizsi játékokat, azok nagy magyar sikereit veszi sorra. Nemcsak a fiúkat érdekelheti a háztartási gépeket, elsőre mindjárt a klímaberendezéseket, működésük alapelveit a kisgyerekek számára könnyen felfogható módon bemutató oldal.

Természetesen most is van a lapban vers, és van mese, egy rövidebb a kisebbeknek és egy hosszabb a már jól olvasóknak, mindegyikhez a szövegértést segítő feladatok, játékok is kapcsolódnak.

Hírdetés

A versoldalon Z. Németh István nyárbúcsúztató rímes-ritmusos sorait, a meserovatban Tóth Lászlónak egy falánk kisegérről, a rövid mesketében pedig Balla Margit egy kis királykisasszony nagy döntéséről szóló történetét találja az olvasó. Ráadásul a folytatásos mese sem hiányzik, ezúttal Kifli és Cicúr, a korábbról már jól ismert két skót juhászkutya újabb kalandjait követhetik lapszámról lapszámra nyomon az állatos történeteket kedvelők.

Nem maradnak el az idők mélyén barangoló és a természet csodáit bemutató oldalak sem. Az angol iskola vidám játékai, meglehet, nem csak az angol nyelvvel ismerkedőket ösztönzik majd nyelvtanulásra, a magyar mellett szlovákul is elolvasható kis mese és a hozzá kapcsolódó feladatok pedig a nebulók szlovák nyelvtudásának gyarapodásához járulhatnak hozzá. S persze kivágós papírjátéknak és kifestőnek is örülhetnek a legkisebbek lapjuk, a Kabóca szeptemberi számában.

A havilap megrendelhető a kiadónál: [email protected], www.kabocalap.com.

(LZ/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »