A jó miniszter asszony ott se volt: Orbán azt mondta hallgatóinak, a kegyelmi ügyek le vannak választva a kormányzati munkáról

A jó miniszter asszony ott se volt: Orbán azt mondta hallgatóinak, a kegyelmi ügyek le vannak választva a kormányzati munkáról

Orbán Viktor miniszterelnök viharos hetek után adott ismét interjút a közrádiónak.

"A kegyelmi ügyek teljesen le vannak választva a kormányzati munkáról"

Sulyok Tamás jelöléséről elmondta, hogy ilyen komoly döntések esetében mindig komoly egyeztetések vannak, az ilyesmit nem lehet elkapkodni. Jelentős döntése "Magyarországnak", hogy kit jelölnek köztársasági elnöknek, megfontoltan kell döntést hozni.

– Magyarország egy erős ország. Most baj van, lemondott az előző elnök asszony, még mindig vérzik az ember szíve. Ezek fájdalmas dolgok, de minden bajban van valami reménysugár – mondta Orbán, utalva az új államfőre és arra, hogy Sulyok Tamás mellett is sok jó jelölt volt.

Orbán azt állította: a kegyelmi ügyek teljesen le vannak választva a kormányzati munkáról, ez kifejezetten az elnök kizárólagos joga. (Csakhogy az elnök kegyelmi döntésének érvényességéhez az igazságügyi miniszter ellenjegyzése szükséges – a szerk.)

– Az elnök dönt, hogy igent vagy nemet mond. Az elnök asszony olyan ügyben mondott igent, amiben az egyetlen helyes döntés a nem lett volna. Ezt mindenki így érezte az országban, a jobboldalon meg különösen – mondta Orbán, aki szerint emiatt megbomlott a nemzeti egység. Ezt egy módon lehetett helyreállítani, úgy, hogy az elnök asszony ezt beismerte és lemondott.

Hírdetés

Ezt a megbillent egységet az új elnöknek kell helyreállítania, mondta Orbán. Pedofilügyekben nincs kegyelem: Orbán reméli, hogy az új államfő ezt első felszólalásában egyértelművé fogja tenni.

– Ha már nem lehet miszlikbe vágni azokat, akik hozzányúlnak a gyerekükhöz, az a minimum, ha már elítélték őket, hogy nincs pardon és nincs kegyelem – mondta Orbán.

"Rendet kell tenni"

Orbán szerint meg kell nézni, hogy a gyermekotthonok vezetőinél megfelelő-e a kiválasztás. Attól tart, hogy az alkalmassági vizsgálatot, amit időről időre el kell végezni, azt nem megfelelően végezték el. Át kell világítani, hogy a mostani vezetők megfelelnek-e a feltételeknek. Ennek ki kell terjedni az életmódra, szexuális devianciára, pszichológiai megfelelésre. Orbán szerint "itt most rendet kell tenni, és rendet is fogunk tenni".

A kormányfő szerint az újabb szigorítás újabb vitákat szülhet Brüsszellel.

– A magyarok újra ki fogják dönteni, hogy a gyermekek szexuális nevelése kizárólag a szülő felelőssége, azt nem előzheti meg semmilyen LMBTQ-aktivista, akit az iskola környékén sem akarunk látni, nemhogy az iskolában – mondta Orbán.

(24 nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »