A hongkongi hatóságok a Pfizer-BioNTech vakcinája kapcsán vizsgálódnak

A hongkongi hatóságok a Pfizer-BioNTech vakcinája kapcsán vizsgálódnak

A hongkongi hatóságok a Pfizer-BioNTech vakcinája kapcsán vizsgálódnak, a Kínához tartozó város szerdán felfüggesztette a német-amerikai oltóanyag használatát, miután csomagolási hibákat fedezett fel: megrepedt ampullákat, túlságosan laza kupakokat.

Egyetlen konkrét tételszámú szállítmányról van  szó, amit azoknak szántak, akiknek április közepén kellene megkapniuk a második adag oltásukat. A hatóságok a jövő hétre ígértek vizsgálati eredményt. Mivel a vakcinát speciális mélyhűtőkben, különleges intézkedések mellett kell szállítani, az ampullák sérülései miatt inkább nem adták be azt az embereknek. Összesen 7,5 millió adagról van szó – ekkora mennyiséggel Szlovákia egycsapásra elérné az elvárt 60 százalékos oltottsági szintet.

Hírdetés

A vakcinát nem Európában gyártották, hanem Kínában, a szállítmányokért a Fosun nevű vállalat volt felelős. A helyzetet súlyosbírja, hogy a vizsgálat idejére felfüggesztették a Fosun üzemében a gyártást, és keresik a hibák forrását. Az illetékes hatóságok most igyekeznek átszervezni az oltásokat, hogy az érintett személyek a kiesés ellenére megkaphassák a második adag oltásukat.

CTK, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »