A hétvégén számos bulira csaptak rá a rendõrök, a bírságok értéke óriási

A hétvégén számos bulira csaptak rá a rendõrök, a bírságok értéke óriási

A román médiaorgánumok oldalain szinte csak arról olvasni vasárnap, hogy milyen sok illegális összeröffenésnek tettek keresztbe a hétvégén a rendőrök.

Elsőként egy bukaresti bulit emelnénk ki, ahol az Agerpres értesülései szerint több mint 100 személy vett részt.

Szombatról vasárnapra virradó éjszaka fél 4 körül telefonon értesítették a fővárosi rendőrfőkapitányságot, a panaszt tevő személy csendzavarásért értesítette a hatóságokat. A helyszínre érkezve a rendőrök több mint 100 személyt azonosítottak a zártkörű rendezvényen, a bírságok értéke eléri a 226 ezer lejt – áll a közleményben.

Hírdetés

Hasonló esetről lehet olvasni a Beszterce–Naszód megyében található Kolibica nevű üdülőtelepülésen történtekről is, ahol „csak” 46 személyt azonosítottak a rendőrök, ugyanúgy illegális, zártkörű eseményen való részvétel miatt. A jelenleg hatályban lévő rendelkezések értelmében a rendőrség felfüggesztette a bulit, a jelenlévők között összesen 22 ezer lej értékben szabtak ki büntetést.

A vendéglősök sem úszták meg büntetés nélkül

Szintén az Agerpres információira hivatkozva írta meg a G4media, hogy két konstancai, valamint egy mamaiai étterem vezetőségére rótt ki büntetést a helyi rendőrség, mivel az intézkedések ellenére továbbra is folytatták a vendégek beltéri kiszolgálását.

A konstancai vendéglősöket összesen 12 ezer lejre, a mamaiai étterem tulajdonosát „csupán” 2000 lejjel szankcionálták a rendőrök. (Digi24, Agerpres,G4media)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »