A hagyományos és modern ötvözete – Kölcsey Nyári Pedagógusakadémia huszadszor

A hagyományos és modern ötvözete – Kölcsey Nyári Pedagógusakadémia huszadszor

A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) idén huszadik alkalommal szervezte meg a Kölcsey Nyári Pedagógusakadémiát annak jegyében, hogy a helyi magyarság oktatóit minél több tudással, technikai szakértelemmel vértezzék fel.

A rendezvény megnyitójára augusztus 9-én került sor a Rákóczi Főiskolán.

A hét nyitányaként Schreiner Sándort, a Kárpátaljai Akadémikus Állami Népi Együttes klarinét- és tárogató művészét hallhattuk.

Fellépését követően Orosz Ildikó, a Rákóczi Főiskola elnöke köszöntötte a résztvevőket, aki abbeli örömének adott hangot,

hogy a pedagógusoknak lehetőségük lesz megismerkedni eleink hagyományos hangszereivel.

Fodor Éva, a KMPSZ módszertani irodájának vezetője bemutatta az előadókat, majd a részletes programot ismertette a megjelentekkel.

Hírdetés

Megtudtuk, hogy a pedagógusok 30 órás továbbképzésen vesznek részt, melyen többek között népi játékok oktatását, a Sakkjátszótér programot, a legót mint oktatási módszert, a régi zene nevelőeszközét, a robotikát ismerhetik meg.

Az ünnepélyes megnyitót követően kezdetét vette az érdemi munka. Elsőként Gabóda Béla, a Kárpátaljai Pedagógustovábbképző Intézet Beregszászi Tagozatának vezetője

az ukrajnai pedagógustovábbképzés rendszeréről tartott előadást.

Ezt követően a hét folyamán négy szekcióban – robotika, régi zene és hangszerek, néphagyomány az óvodában, legó az oktatásban – folytatódik a munka.

A résztvevők ezáltal is közelebb kerülhetnek azokhoz a módszerekhez, melyeket sikeresen építhetnek be az oktatás folyamatába.

K. A.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »