A háború kontra járványban most a háború áll nyerésre a médiában

A háború kontra járványban most a háború áll nyerésre a médiában

Miközben ezerrel folytatódik Ukrajna fegyveres megerősítését célzó és kőkemény oroszellenességgel fűszerezett hazai kampány, az oltási kampány gyakorlatilag megállt Szlovákiában, például vasárnap emiatt csak egyetlen egy ember kapta meg az első oltást – állt az NCZI napi jelentésében.

Rossz nyelvek szerint az lehet a háttérben, hogy amennyiben átadjuk az SZ-300-as légvédelmi rendszerünket az ukránoknak, már nem is lesz többé szükségünk az oltásra, mivel az oroszok ezt elintézik máshogy. De hogy nem felejtik el a Kremlben, az hétszentség!

Emlékezzünk csak vissza, még sehol sem volt az ukrán-orosz háború, de mi már brüsszeli utasításra hadba sorakoztunk a Szputnyik V orosz vakcina ellen.

Magyarország nagy mennyiségben vásárolt ilyet az oroszoktól, Szlovákia is jóval később egy szerény előadagot, de tudjuk, mi lett a sorsa, gyorsan visszaküldték megbízhatatlanságára hivatkozva. Pedig csupán arról volt szó, hogy az ország burokba helyezte piacát a tavaly tavasszal késésben lévő Pfizerék számára. Budapesti barátaim többsége Szputnyikkal és kínai vakcinával volt beoltva először és másodszor is, köszönték szépen, élnek és virulnak, nem lett egyiküknek sem tőle négy füle és három orra.

Vagyis Szlovákia sokkal hamarabb kezdte el riszálni magát a fejlett nyugatot megtestesítő Pfizer multinacionális gyógyszergyár előtt, és a vakcinák területén is villámgyorsan szembe helyezkedett az orosz érdekeltséggel.

Hírdetés

Brüsszel óva intette a szófogadó kisországot, hogy csak olyan oltóanyagot vegyen, melynek használatára engedélyt adott az Európai Gyógyszerügynökség (EMA). Az persze senkit sem érdekelt, hogy egy évvel ezelőtt milyen csigalassúsággal csurrant-cseppent ide az ügynökség által elismert nyugati vakcina. A Szputnyik-ellenes hazai propaganda következtében a mai napig rendkívül alacsony a beoltottak száma Szlovákiában! Ezáltal a védettségünk szintünk is jóval alacsonyabb más országokkal összehasonlítva.

Ami az oltási védettségünkből elmaradt, azt az ország a katonai védettség erősítésével igyekszik pótolni.

Jaroslav Naď vasárnap közösségi oldalán megerősítette, hogy a Patriot légvédelmi rakéták első szállítmánya megérkezett Szlovákiába. Ez persze egyáltalán nem befolyásolja a Covid-vírus ellen vívott harc sikerét! Ezek ugyanis azok a föld-levegő rakéták, amelyekkel Szlovákia az Ukrajnába küldendő korábbi, SZ-300-as rakétákat kívánja pótolni.  Ideiglenesen a szliácsi katonai repülőtér raktáraiba kerülnek. A Szputnyik vakcinák amíg az országban voltak, Szentmihályfalván őrizték hónapokig egy raktárban bizonyára nem kevés pénzért egyiket se. A Szputynikot idővel aztán visszaküldték, vajon a Patriot itt marad-e tartósan?

Megy tehát a csencselés javában, miközben támad az orosz, és a hírek szerint új erőre kapott a Covid is. Kínában újabb városokat zártak le a koronavírus-járvány legújabb hullámának megfékezése érdekében, emberek millióinak mozgását korlátozták. Újabb koronavírus-mutáció bukkant fel Izraelben is, ahol az omikron két fő alvariánsának mutációját azonosították, Ausztriában újra kötelező lesz a hét közepétől a beltéri maszkhasználat. Nálunk pedig a pozitivitási arány továbbra is nagyon magas a fertőzöttségben, 50% felett jár naponta, az oltakozási kedv propaganda hiányában a minimumra csökkent, ami nem kis veszélyt rejt magában.

Oltási kampányügyben, a média csendes, újra csendes, pedig még nem zúgtak el járványai Európában se!

Annál hangosabbak viszont ukrán-orosz konfliktusügyben! Nem az menő hír mostanában, hogy hány áldozatot követelt otthon a Covid-járvány, hanem a háborús áldozatok száma, nem a járványhelyzet a felkapott hír, hanem sokkal inkább a fronthelyzet!  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »