A Görögkatolikus Metropólia gyermekvédelmi intézményeinek nyárbúcsúztatója

A Görögkatolikus Metropólia gyermekvédelmi intézményeinek nyárbúcsúztatója

A Görögkatolikus Metropólia fenntartásában működő gyermekvédelmi intézmények idén is közösen búcsúztatták a nyarat. A hajdúdorogi főszékesegyház udvara megtelt a lakásotthonokban és nevelőszülői hálózatban élő gyerekekkel augusztus 29-én.

A nyárbúcsúztató Keresztelő Szent János halálának napjára esett. Kocsis Fülöp érsek-metropolita szerint mégis ünnepként kell megélni ezt a napot, hiszen János vértanúként azonnal a mennyországba kerülhetett. „Aki követi az Úr Jézust, a mennybe jut, és bármi rossz dolog történik az életében, azt az Úristen át tudja formálni, és ünnep lesz belőle” – mondta a főpásztor az imaórán.

A programon részt vett Szocska Ábel nyíregyházi megyéspüspök is, aki megáldotta az egybegyűlteket.

Csaknem ezren jöttek el a nyárbúcsúztatóra; 750 gyermeknek, valamint nevelőiknek és a nevelőszüleiknek lehetett része önfeledt kikapcsolódásban a tanévkezdés előtt.

Érkeztek a debreceni székhellyel működő Szent Péter és Pál Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központból, a székesfehérvári Szent István Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központból, a nyíregyházi Szent Miklós Gyermekvédelmi Központból, a miskolci Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézményből.

Hírdetés

A színes programokért a hajdúnánási Szent Anna Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ volt felelős. 

Gargya Zsolt a Szent Anna-központ képviseletében elmondta, az ilyen és ehhez hasonló napok célja kettős: egyfelől jó alkalmak arra, hogy közösen találjanak megoldást az aktuális problémákra, nehézségekre a szakszolgálatban dolgozók, másfelől a gyerekek és felnőttek egyaránt érezhessék, hogy egy nagy család tagjai.

H. Varga Eszter beszámolója teljes terjedelmében ITT olvasható.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »