Biden: Az Izraelnek szállított bombáinkt civilek megölésére használták

Biden: Az  Izraelnek szállított bombáinkt civilek megölésére használták

Nyitókép: SITA

Joe Biden amerikai elnök szerint Izrael az Egyesült Államok által szállított bombákat palesztin civilek halálát okozó támadásokban használta a Gázai övezetben.  Biden ezt a CNN-nek adott interjújában mondta szerdán kora reggel.

Az elmúlt napokban a sajtó szerint az amerikai kormány felfüggesztette a bombák szállítását, amelyeknek nagyjából a fele egy tonna körüli erős bomba. Biden szerint az Egyesült Államok nem szállít Izraelnek több bombát vagy tüzérségi lőszert, amelyeket Izrael eddig a Gázai övezetben az elmúlt hónapokban használt, ha Netanjahu kormánya úgy dönt, hogy kiterjeszti az inváziót a terület déli részén található, sűrűn lakott Rafah városára, ahol Izrael szerint a Hamász utolsó nagyobb csoportjai bujkálnak. Ezesetben Biden szerint az USA csak védelmi lőszert szállítana.

Hírdetés

– idézte a CNN az amerikai elnököt.

Biden mai nyilatkozatai a Gázai övezetben zajló háború kezdete óta a legerősebb szavak. A Gázai övezetben tavaly október óta, amikor a Hamasz véres terrortámadásokat követett el Izrael déli részén, és kirobbantotta a konfliktust, 34 844 palesztin halt meg a harcok következtében.A gázai egészségügyi hatóságok szerdai adatai szerint ez a szám a Hamász harcosait és a civileket is jelenti, akik közül az utóbbiak többségben vannak.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »