A fûtésgondokkal küszködõ városok támogatására kérik a kormányt az USR politikusai

Levélben kérte csütörtökön a kormányt a Mentsétek meg Románia Szövetség (USR) több parlamenti képviselője és szenátora, hogy segítsen a fűtésgondokkal küszködő ‘több tucat’ romániai városon.

A politikusok közleménye szerint jelenleg 27 megyei jogú városban van veszélyben a távfűtés biztosítása. Ezért levélben fordultak a kormányhoz és a miniszterelnökhöz, sürgősen intézkedjenek annak érdekében, hogy a tél folyamán biztosítva legyen a hőszolgáltatás ezeken a településeken.

Hírdetés

A levél aláírói szerint a hazai távfűtési vállalatok csődközeli helyzetbe kerültek, részben a földgáz árának emelkedése, részben pedig a beruházások elmaradása miatt. A kormány támogatása nélkül fűtés és meleg víz nélkül maradnak a 27 város lakásai, óvodái, bölcsődéi, iskolái és kórházai – figyelmeztetnek a politikusok.

A levél aláírói két megoldást javasolnak a válságra: a helyi távfűtési vállalatok kapjanak állami szubvenciót, illetve a kormány biztosítson számukra energiaforrásokat az állam stratégiai tartalékából.

A levelet a Nemzeti Liberális Párt (PNL) két parlamenti politikusa és a nemzeti kisebbségek frakciójának egyik tagja is aláírta. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »