A francia kormány feloszlatott egy „neonáci” csoportot

A francia kormány feloszlatott egy „neonáci” csoportot

Feloszlatott egy „erőszakos cselekményekkel” gyanúsított nacionalista csoportot a francia kormány.

A szervezet tagjai Éric Zemmour jobboldali elnökjelölt decemberi első nagygyűlésén – a zsidó-liberális sajtó tálalása szerint – rátámadtak a helyszínről tudósító újságírókra és az SOS Racisme (SOS Rasszizmus) nevű szervezet „békésen tüntető” aktivistáira.

Gérald Darmanin belügyminiszter a Twitteren azzal vádolta meg a Zouaves Paris nevű csoportot, hogy „nyíltan gyűlöletre és erőszakra uszítanak”.

Hírdetés

A kormányrendelet szerint a 2017-ben alakult, alig húsz fős csoportosulás felelős több „erőszakos cselekményért”, „nyíltan rasszista beszédet terjeszt”, és „a náci ideológia jelképeit használó képeket tesz rendszeresen közzé”. A meglepetésszerű akciókat szervező csoport a rendelet szerint a „fehér felsőbbrendűség koncepcióját vallja magáénak”, valamint a homo- és a transzszexuálisokkal szembeni erőszakos fellépést is vállalja.

A csoport feltételezett vezetője, Marc de Cacqueray-Valmenier ellen szándékos erőszak gyanúja miatt eljárás indult az Éric Zemmour december 5-i nagygyűlésén történt események miatt, amikor is a hallgatóságból többen állítólag megtámadtak újságírókat és az SOS Racisme (SOS Rasszizmus) nevű szervezet „békésen tüntető” aktivistáit.

A jobboldali újságíró, elnökjelölt elítélt „minden erőszakot”, amely megzavarta az első nagygyűlését, ugyanakkor az SOS Racisme tagjait provokátoroknak és „szubvenciókkal kitömött kutyáknak” nevezte.

A Zouaves Paris tagjai 2018. december 1-én részt vettek az úgynevezett sárgamellényes mozgalom egyik megmozdulásán is, amelyen a párizsi Diadalívet megrongálták. Emiatt Marc de Cacqueray-Valmenier-t hat hónap felfüggesztett szabadságvesztésre és 105 órányi közmunkára ítélték.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »