Šutaj Eštok válthatja Pellegrinit a Hlas-SD élén

Šutaj Eštok válthatja Pellegrinit a Hlas-SD élén

A Hlas-SD elnöksége egyhangúlag azt javasolta pártkongresszusnak, hogy Matúš Šutaj Eštok belügyminisztert és jelenlegi pártmenedzsert válasszák a Hlas-SD új elnökévé. A házelnöki poszt esetében Richard Rašit, a Hlas-SD alelnökét és befektetési minisztert támogatják.

A TASR hírügynökségett Karolína Ducká, a párt szóvivője tájékoztatta. Šutaj Eštokot Peter Pellegrini jelenlegi pártelnök javasolta az elnökségnek. Pellegrini államfővé választása után, június 1-jén, a kassai pártkongresszuson lemond a pártelnöki tisztségről.

A leendő államfő azt is jelezte, hogy felfüggeszti a párttagságát.

Az elnökség továbbá azt javasolta, hogy a párt vezetőségébe egy ötödik alelnök is kerüljön. Erre a pozícióra Tomáš Drucker oktatásügyi minisztert és elnökségi tagot választanák.

Hírdetés

Ezenkívül megerősítették, hogy a parlamenti választások eredményei és a koalíciós szerződés alapján a Hlas-SD felelős a házelnöki poszt betöltéséért. Kitartanak Richard Raši jelölése mellett.

A kormányfő elleni merényletet a Hlas-SD elnöksége a demokrácia elleni merényletnek tartja.

Kijelentették, hogy a párt ebben a nehéz időszakban is stabilizáló politikai tényező marad Szlovákiában, és továbbra is a kormánykoalíció stabil tagja lesz. „A párt a megalakulása óta elutasítja a gyűlöletkeltő konfrontációt, és politikájával továbbra is hozzájárul a társadalom megnyugtatásához” – tette hozzá a szóvivő.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »