A főszezonon kívül is népszerűek a hagyományos és az egzotikus turistacélpontok

A főszezonon kívül is népszerűek a hagyományos és az egzotikus turistacélpontok

A főszezonon kívül is népszerűek a hagyományos és az egzotikus turistacélpontok Mészáros Richárd2024. 09. 20., p – 19:51

A főszezonon kívül is népszerűek a hagyományos európai turistacélpontok. Ősszel is nagy az érdeklődés Spanyolország, Olaszország, Anglia és Görögország iránt, de egyre többen repülnek Albániába, továbbá egzotikus helyekre, mint például Indonézia, Srí Lanka és Japán – derült ki a Kiwi.com társaság felméréséből.

Hírdetés

Ősszel az európai nagyvárosok iránt a legnagyobb az érdeklődés, mint például Barcelona, Róma, Párizs, továbbá Malaga, Palma de Mallorca, de felkapaszkodott az első tízbe Tirana. Az árak is kedvezőek, a rövidebb utakra a társaság szerint 25%-kal olcsóbbak a jegyek, mint a főszezonban, a közepesen hosszú járatokra 19, az interkontinentális járatokra pedig 17%-kal.

A legnagyobb szlovákiai jegykereső oldal, a Pelikan.sk adatai szerint is növekszik az érdeklődés a kedvező árak miatt az egzotikus úti célok iránt, Srí Lanka, Indonézia, Japán és Vietnám mellett a legkedveltebb Thaiföld – 52%-kal több szlovákiai turista üdül majd ezen a télen az ázsiai országban, mint tavaly.

A Pelikan.sk adatai is megerősítik, hogy az európai városok iránt is nagy az érdeklődés, Róma, Barcelona, Bergamo és Malaga mellett Sevilla tört előre – 160%-kal többen választják úti célnak. A rekorder azonban Albánia, 400%-os növekedéssel, a repülőjegyek ára pedig közel fele annyi a téli szezonban.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »