A focit elvesztette, a hokit még nem engedi a közszolgálati adó

A focit elvesztette, a hokit még nem engedi a közszolgálati adó

A szlovák médiapiacon az elkövetkező hónapokban két új sportcsatorna is indul, egyik a közszolgálati RTVS adója lesz. Az állami médiavállalat az éppen zajló jégkorong VB kapcsán jelentette be, továbbra is fontos szerepet fog kapni adásában a legsikeresebb szlovák látványsport.

Az RTVS ugyanis az idei világbajnokság mellett 2023-ig közvetíti majd a sportág legfontosabb eseményét, de a szlovák válogatott további mérkőzései is a közszolgálati adón kapnak majd helyet. A felkészülési találkozókon túl a téli tornákról van szó, de az U20-as világbajnokságot is az országos adón láthatjuk majd.

Hírdetés

Az RTVS a szlovák extraliga közvetítési jogainak elsődleges birtoklója is, tehát egyértelmű a szándék, hogy a jégkorong esetében ne fordulhasson elő az, ami a labdarúgásban, ahol a következő idénytől az élvonalat a kereskedelmi adókon lehet majd követni. A hoki esetében a változás majd 2024-től várható, amikor is a világbajnokság már a JOJ adásában lesz látható, amely szintén sportcsatornát indít az idén.

A közszolgálati sportadó tekintetében a kiemelt közvetítések egy része adott, mert azok eddig az egyes és kettes adón voltak megtekinthetők, de a további bővítésre mindenképp szükség lesz, mert az átalakuló médiapiac új helyzetet teremt. Az RTVS képviselői ugyanakkor korábban jelezték, ők nem akarnak versenyezni a többi sportcsatornával, hanem újszerű és minőségi tévés adást szeretnének majd kínálni.

Ebből a szempontból érdekes lesz az elkövetkező nyár, mert a közszolgálati adón a jégkorong VB után a labdarúgó EB és az olimpia is nagy figyelmet kap majd.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »