A felsőoktatási törvény is szóba került a Selye János Egyetemen az államfő látogatásakor

A felsőoktatási törvény is szóba került a Selye János Egyetemen az államfő látogatásakor

Zuzana Čaputová köztársasági elnök mai komáromi vizitje során a Selye János Egyetemre is ellátogatott, ahol rövid megbeszélést folytatott az intézmény vezetésével, Juhász György rektorral, majd egyetemi hallgatók egy csoportjával találkozott, akikkel kötetlen beszélgetést folytatott.

„Bemutattam az elnök asszonynak az egyetemet, a küldetését és elmondtam azt is, hogy jelenleg hány hallgatónk és oktatónk van, s felvázoltam neki céljainkat.

Szóba került a felsőoktatási törvény és az azzal kapcsolatos problémák is, tájékoztattam arról, hogy mi is csatlakoztunk a Szlovák Rektori Konferencia, a Felsőoktatási Tanács és a Hallgatói Tanács kezdeményezéséhez, és támogattuk azokat módosításokat, amelyeket ehhez a tervezethez fűztek, és amelyek kihathatnak egyetemünk jövőjére is”

– tájékoztatta portálunkat az egyetem rektora.

Hírdetés

Hozzátette: Zuzana Čaputová nyitottnak mutatkozott a felvázolt problémák iránt.

Juhász György az illusztris vendégnek beszélt arról is, hogy a Selye János Egyetem elsősorban a Felvidék számára képezi a jövő értelmiségét és mivel az a halmaz, amelyből választhatnak, viszonylag kicsi, ezért magyarországi fiatalokat is megszólítanak.

Az elnök asszony arra is rákérdezett, van-e különbség az immár második éve online oktatásból hozzánk érkező érettségizett diákok tudásszintjében azokhoz képest, akik jelenléti formában tanultak. Összességében véve, kollégáimmal együtt, pozitív benyomásokat szereztünk a találkozón”

– fűzte hozzá a rektor.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »