A dunaszerdahelyi karateklub tagjai Egerben fejlesztették tudásukat

A dunaszerdahelyi karateklub tagjai Egerben fejlesztették tudásukat

Április 27-én és 28-án kétnapos, összesen 7 órás szemináriumon vettek részt heten a Motobu Kai White Raven dunaszerdahelyi karateklub tagjai közül Egerben. A szemináriumot Carlos Molina 9. danos shito ryu karate nagymester irányította, aki személyes tanítványa volt Kenei Mabuninak.

Az edzőtábort a magyarországi Dento Shito-ryu szervezet bonyolította le, amellyel a szerdahelyi karateklub a shito ryu stílus révén és a klub felvidéki mivoltából kifolyólag a határon átívelő magyar–magyar karatebarátságnak is köszönhetően jó kapcsolatokat ápol.

Bunkai, Kurulunfa, Oyadomarino Bassai katákat, tradicionális combat küzdelmet, a  tradicionális karateedzés metodikai felépítését adta át tudásából a nagymester, amiből sokat tanulhattak a résztvevők.Í

Hírdetés

A Motobu Kai White Raven Karateklub célja, hogy a Kenyu Mabuni (a shito ryu stílus megalapítójának fia) által vezetett Dento Shito ryu Világszövetség tagja legyen mindeddig egyedül Szlovákiából, amely esélyt adna a klubban gyakorlóknak és a Motobu Kai-ba a jövőben beiratkozóknak, hogy a hamisíthatatlan, igazi, okinawai japán forrásokból tanulhassanak a tanítványok.

A klub köszöni a támogatónak az Aktaon – elektroinštalačný materiál Kft.-nek, hogy eljuthattak a karatékák ebbe a magas színvonalú edzőtáborba.

(Mgr. Horváth Gábor/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »