A Dunában akarta elrejteni a lopott autót egy vezetéstől eltiltott erőforrás

A Dunában akarta elrejteni a lopott autót egy vezetéstől eltiltott erőforrás

A Rétsági Rendőrkapitányság lopás bűntett és járművezetés eltiltás hatálya alatt vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 24 éves tereskei lakossal szemben.

A férfi 2021. augusztus 29-ére virradó éjjel egy romhányi családi ház mellett parkoló személygépkocsit a benne hagyott kulccsal beindított, és azzal Rétságra közlekedett. A járőrök felfigyeltek a körözésben szereplő járműre, amelyet a férfi vezetett a város belterületén, és azt a szolgálati gépjárművel Vácig követték, ahol a férfi "a rendőri ellenőrzés alól kivonta magát, és ismeretlen helyre távozott". Ezt követően, hogy a járművet elrejtse és a felelősségre vonást elkerülje, a személygépkocsit a Dunába vezette, amelyet a rendőrök megtaláltak és lefoglaltak.

Hírdetés

A nyomozók megállapították, hogy a tereskei lakos az eltulajdonított személygépkocsival úgy vett részt a forgalomban, hogy őt a Balassagyarmati Járásbíróság 2022. február 25-ig a járművezetéstől eltiltotta.

A rendőrök a gyanúsítottat 2021. augusztus 31-én elfogták, előállították, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A hatóság tagjai a napokban előterjesztést tesznek a férfi letartóztatásának indítványozására – közölték honlapjukon.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »