A dolgozó ukránok több mint 42%-a szegénységben él

A dolgozó ukránok több mint 42%-a szegénységben él

2020 első félévének eredményei szerint az abszolút kritérium (a tényleges létminimum alatti kiadások) alapján Ukrajnában a szegénységi szint a dolgozó ukránok körében 42,4%-ot tett ki.

Ezt április 7-én, szerdán jelentette be a Legfelső Tanács Információs Osztálya a Szociálpolitikai és Veteránjogi Védelmi Bizottság ülését követően – írja a Golos.ua internetes kiadvány.

Amint azt Ljudmila Cserenko, a Ptuha Ukrán Nemzeti Tudományos Akadémia Demográfiai és Társadalomkutató Intézet lakosságának életszínvonalát kutató szektor vezetője kijelentette,

2021-ben a helyzet várhatóan nem javul.

Hírdetés

Halina Tretjakova, a bizottság vezetője szerint a szegénység leküzdése a kormány által bevezetett szegénységcsökkentési stratégia egyik fő feladata.

Megjegyezte, hogy a stratégia célja az állampolgárok jövedelmének növelése, a szociális szolgáltatások és az infrastruktúra elérhetősége a lakosság számára, valamint a szegénység minimalizálása a lakosság legkiszolgáltatottabb rétegeinél, például gyermekeknél, serdülőknél, 75 év feletti embereknél és a munkanélküli nyugdíjasoknál.

Fontos lépés ebben a folyamatban a támogatások készpénzesítése,

az árvák és a szülői gondozástól megfosztott gyermekek számára nyújtott támogatás összegének növekedése lesz.  

Ezenkívül továbbra is releváns a vidéki lakosság orvosi szolgáltatásokhoz való hozzáférése, a fogyatékossággal élő személyek és mások rehabilitációs lehetőségeinek biztosítása – tette hozzá Tretjakova.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »