A csehországi kórházak befogadóképessége a teljes kimerülés szélére sodródott

A csehországi kórházak befogadóképessége a teljes kimerülés szélére sodródott

Nyitókép: TASR

Vladimír Černý, cseh egészségügyi miniszter-helyettese átadta Jan Blatný egészségügyi miniszternek azt a kérvényt, amelyben arra kéri a cseh kormányt, hogy hivatalosan is kérjen segítséget Németországtól a koronavírussal szembeni harchoz. Az elkövetkezendő két hétben ugyanis az intenzív osztályok kapacitásainak teljes kimerülése fenyeget.

„Az intenzív osztályok befogadóképessége a teljes kimerülés szélére sodródott. Az ország nagy részében az elkövetkezendő két hétben sor fog kerülni a létező kapacitások teljes kimerítésére. Csehország még sosem volt ilyen helyzetben”

– figyelmeztetett Černý, aki azt javasolta Blatnýnaik, hogy a kormány hivatalosan is kérjen segítséget Németországtól.

Hírdetés

„A csehországi kórházak szabad kapacitása jelenleg 15%”

– mondta Černý.

Csehországban hétfőn 11 233 új vírusfertőzöttet regisztráltak, ami 2 332-vel több, mint egy héttel korábban. A kórházakban 6 573 személyt ápolnak, közülük 1 329 páciens állapota súlyos. Lélegeztetőgép segítségére 662 személy szorul.

Čierny szerint a helyzet további rosszabbodása esetén létezik néhány megoldás a rendszer bővítésére. Az egyik ilyen megoldás a fekvőhelyek bővítése lenne az intenzív osztályokon, viszont a fő probléma az, hogy kevés a képzett személyzet a kórházakban.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »