A cseh bajnok ellen ért véget a DAC győzelmi sorozata

A cseh bajnok ellen ért véget a DAC győzelmi sorozata

A női kézilabda-bajnokság negyedik fordulójának rangadóját Dunaszerdahelyen rendezték meg, ahol a DAC a cseh bajnok Baník Most együttesét fogadta.

Nem volt könnyű helyzetben a dunaszerdahelyi sárga-kékek vezetőedzője, ugyanis több játékosát is nélkülöznie kellett sérülés miatt a Baník Most ellen. Ennek ellenére a csapat mindent megtett a jó eredmény eléréséért. A dunaszerdahelyi lányok, mint ismert, három győzelemmel indították az idényt.

A cseh bajnok Baník Most kezdte jobban a mérkőzést, és szinte az első percektől irányította a mérkőzést.

A tizedik percben a cseh együttes előnye már három gól volt, de a dunaszerdahelyi lányok sorozatban három gólt szerezve kiegyenlítettek. Ezt követően a Most ismét előnybe került, és négygólos előnyre is szert tett a cseh bajnok, de ez sem volt elég, a DAC négygólos hátrányból is feljött és egyenlített. Az első játékrész végére ismét a csehek kerültek előnybe, végül kétgólos cseh vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidőben sem változott sokat a játék képe, a csehek folyamatosan növelték az előnyüket, de a DAC mindig közelebb férkőzött ellenfeléhez vagy egyenlített, ám a vezetést nem tudták megszerezni a hazaiak,

mígnem negyedórával a mérkőzés vége előtt ismételten négygólos hátrányból egyenlítettek a sárga-kékek. Akár a meglepetéseredmény is benne volt a DAC játékában, nyolc perccel a vége előtt 22-22-n állt az eredményjelzőn. A cseh bajnok azonban jobban bírta a véghajrát, a remekül küzdő hazaiak elfáradtak, amit a Most ki is használt, és megnyerte a mérkőzést. Ennek ellenére Debre Viktor elégedett lehetett csapatával, hiszen sok sérültje is volt, és a csapat átlagon felüli teljesítményt nyújtott.

Hírdetés

A sárga-kékek legeredményesebb játékosa a 11 gólos Élő Beatrix volt. A DAC szezonbeli első vereséget könyvelhette el ezzel a mérkőzéssel a sorozatos három győzelme után.

Nagyon kiélezett mérkőzést játszottunk a Most ellen. A találkozó utolsó öt-tíz percéig partiban voltunk a tavalyi bajnok ellen annak ellenére, hogy sok sérültet kellett helyettesítenünk. Óriási erőket mozgósítottak a játékosok, erőn felül teljesítettek, de a végére sajnos elfáradtunk, és olyan hibákat vétettünk, amelyek ahhoz vezettek, hogy elvesztettük a mérkőzést. Összességében azonban elégedett vagyok a csapattal”

– nyilatkozta Debre Viktor vezetőedző a mérkőzést követően.

MOL Extraliga, 4. forduló:

HC DAC Dunaszerdahely – DHK Baník Most 23-28 (12-14)

DAC gólszerzői: Élő Beatrix 11, Bízik Réka 5, Juhos Kata 3, Pénzes Mónika 2, Bugár Cintia 2


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »