A ciprusi ortodox érsek fel akarja függeszteni az oltatlan papokat

A ciprusi ortodox érsek fel akarja függeszteni az oltatlan papokat

Nyitókép: AP Photo/Philippos Christou

II. Krizosztóm, a ciprusi ortodox egyház érseke kedden bejelentette, hogy leállítja 12 plébános pasztorációs tevékenységét, mert azok nem hajlandók magukat beoltatni és a hívőket is oltásellenességre buzdítják.

Az érsek elmondása szerint az egyházmegyében 123 plébánosból 27 oltatlan, közülük 15 egészségügyi okok miatt élvez kivételt az oltás alól. A többi 12 plébánost II. Krizosztóm egyelőre három hónapra szeretné felfüggeszteni. Amennyiben ez idő alatt sem engedelmeskednek és továbbra sem oltatják be magukat, újabb három hónapos felfüggesztés vár rájuk, ezután pedig a papi hivatástól való teljes megfosztás következik.

Hírdetés

A rákból felgyógyuló érsek véleménye szerint példátlan, hogy a papok és a teológusok ellenszegüljenek az érseküknek. Az ortodox egyház oltásellenes papjait egoistáknak nevezte, és azzal vádolta meg őket, hogy a megtört egészsége miatt mertek szembeszállni vele.

II. Krizosztómot az elsők között oltották be, és az elejétől kezdve támogatta a kormány oltási kampányát. Még tavaly kijelentette, hogy a szájmaszkot és az oltást elutasító papokkal szemben nulla toleranciájú politikát fog alkalmazni.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »