Jordániában 33 ország részvételével kezdődött hadgyakorlat

Jordániában 33 ország, köztük az Egyesült Államok részvételével kezdődött vasárnap az évente megrendezésre kerülő Eager Lion fedőnevű hadgyakorlat.

Mosztafa al-Hijári, a jordániai fegyveres erők sajtószolgálatának vezetője szerint szárazföldi, haditengerészeti és légi erők részvételével folytatott manővereket május 23-ig fogják tartani az arab országban. Mint mondta, a hadgyakorlat a partnerek közötti kommunikáció elősegítését szolgálja mindenek előtt olyan határokon átnyúló fenyegetések elhárítására, mint a terrorszervezetek vagy a pusztító fegyverek elterjedése.

Hírdetés

Hijári elmondta, hogy egyebek között a szárazföldi, légi és tengeri, valamint logisztikai támogató műveletek tervezését és lebonyolítását, illetve természeti csapások és járványok következményeinek elhárítását fogják gyakorolni. A katonai tisztségviselő hangsúlyozta, hogy az arab királyság különböző régióiban lefolytatott hadgyakorlatnak nincs köze a térségben zajló fejleményekhez. Hijári ezzel a Gázai övezetben zajló háborúra utalt.

Herbert Lee Breard, az Egyesült Államok közel-keleti műveleteiért felelős Középső Parancsnoksága (CENTCOM) hadgyakorlatokban illetékes parancsnoka sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az idei Eager Lion a többi között abban fog eltérni a korábbiaktól, hogy partnerségekre és természeti csapások nyomán nyújtott humanitárius segélyezésre helyezi a hangsúlyt.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »