A cégek védelmében rendkívüli intézkedésről döntött a kormány – videó

A cégek védelmében rendkívüli intézkedésről döntött a kormány – videó

November közepétől életbe lép a vállalkozói kamatstop – jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kormány közösségi oldalán.

A kormányszóvivő – a kormány hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóban – egyebek mellett arról is beszél, hogy a brüsszeli szankciók nagyon sok bajt okoznak, hiszen elszabadultak miattuk az energiaárak és az infláció.

Hírdetés

Szentkirályi Alexandra ezt követően közölte azt is, hogy a cégek védelme érdekében egy újabb rendkívüli intézkedést, vállalkozói kamatstopot vezet be a kormány, amely november közepétől lép életbe. Ezzel azokat a hazai kis- és középvállalkozásokat segítik, amiknek változó kamatozású, államilag nem támogatott, forint alapú banki kölcsöne van.

Az intézkedés összesen 60 ezer magyar vállalkozást érint és mintegy kétezer milliárd forint hitelállományt.

Mivel a kamatstop a tervek szerint jövő év június végéig lesz érvényben, az érintett vállalkozások nyolc hónapon át fizethetik az alacsonyabb törlesztőrészletet – emelte ki a kormányszóvivő, aki szerint egy cégnek átlagosan másfél–két millió forinttal, a kkv szektornak pedig összesen 80 milliárd forinttal csökkentik a terheit.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »