A belga oltási munkacsoport szerint nem az astrazenecás oltás folytatása, hanem a felfüggesztés a felelőtlenség

Belgium tovább folytatja a koronavírus ellen az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem által kifejlesztett vakcina alkalmazását, mivel szakvélemények szerint az "oltóanyag jó, biztonságos és hatékony" – jelentette be kedden a belga szövetségi kormány hivatalos oltási munkacsoportja.

A belga Legfelsőbb Egészségügyi Tanács európai és belga szakértők tudományos megfontolásai alapján hagyta jóvá az oltóanyag használatának folytatását.

A munkacsoport hangsúlyozta: a tromboembóliás tünetek jelentkezése azoknál, akiket a brit-svéd érdekeltségű cég vakcinájával oltottak be, jóval alacsonyabb, mint az egész lakosság vonatkozásában.

Hírdetés

Frank Vandenbroucke közegészségügyi miniszter a helyi sajtónak úgy nyilatkozott, hogy "felelőtlenség" lenne felfüggeszteni a vakcina alkalmazását.

A munkacsoport azt is kiemelte, hogy a vakcina használata 94 százalékkal csökkenti a fertőzöttek esetleges kórházi kezelését.

A szakértők hozzátették, hogy amennyiben trombózis vagy embólia esete állna fent az AstraZeneca oltóanyagának beadása után, azt alapos kivizsgálás után továbbítják az Európai Gyógyszerügynökségnek (EMA)

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »