Bíróság elé állt a férfi, aki plasztikai sebésznek adta ki magát

Bíróság elé állt a férfi, aki plasztikai sebésznek adta ki magát Mészáros Richárd2024. 10. 08., k – 11:12

Kedden elkezdődött Yassin G. tárgyalása a Pozsony I. Városi Bíróságon, a férfi plasztikai sebésznek adta ki magát. Azzal vádolják, hogy több sebészeti beavatkozást végzett a megfelelő engedélyek nélkül, ráadásul nem megfelelő higiéniai körülmények között, általános érzéstelenítés nélkül, ami után komoly komplikációk, sőt egészségkárosodás lépett fel a pácienseknél. A tárgyalóteremben a vádlott és a védője sem jelent meg.

A károsultak több ezer eurós anyagi kártérítést követelnek.

Hírdetés

Yassin G. tárgyalása eredetileg márciusban kezdődött volna, de az ügyész indítványozta a bíróságnak egy későbbi időpont kitűzését, arra hivatkozva, hogy márciusban két másik vádiratot is benyújtottak a vádlott ellen hasonló bűncselekmények miatt, és az eljárásokat összevonják.

Pozsony megye tájékoztatása szerint a pozsonyi Adelais Clinique intézményben végzett beavatkozás után több páciens egészségkárosodást szenvedett, emiatt panaszt tettek. Fájdalmas szövődményekről számoltak be például mellműtétek, hialuronsavas feltöltések vagy visszérműtétek után.

Korábban Bécsben már elítélték csalás miatt a férfit, mert sebésznek adta ki magát. Miután elhagyta Szlovákiát, egy bécsi egészségügyi intézményben végzett beavatkozásokat a szükséges regisztráció megszerzése nélkül.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »