Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Színház

Mesélő Háromszék Az október 8-áig zajló Mesélő Háromszék rendezvénysorozat sepsiszentgyörgyi bábszínházi előadásaira, illetve a mesekoncertekre vendégelőadások esetén a jegyár 15 lej/fő (gyermeknek és felnőttnek egyaránt), valamint 10 lej/fő a Cimborák Bábszínház előadásaira. Szervezett csoportoknál a kísérőpedagógusok belépése díjtalan. A jegyfoglalásokat és szervezett csoportok bejelentkezését a 0754 409 940-es (Szabó Emese) vagy a 0757 047 717-es (Péter Orsolya) telefonszámra várják. Jegyeket váltani a helyszínen az előadások előtt fél órával lehet. A mai program: 10 és 12 órától a kamarateremben a Fabók Mancsi Bábszínháza A halhatatlanság országa című mesés bábelőadása (rendező: Fabók Mariann, ajánlott életkor: 6 éven felülieknek); 10 és 12 órától a Cimborák Bábszínház stúdiótermében a Cimborák Bábszínház A három kismalac mesés báb­előadása (rendező: Nagy Lázár József, ajánlott életkor: 4 éven felülieknek); 18–19 óráig a kamarateremben az Udvarhely Bábműhely Holdfényből létrát! című mesekoncertje (ajánlott életkor: 3 éven felülieknek). Csütörtökön: 11–12 és 18–19 óráig a kamarateremben Benkő Éva, Samu Etel Imola és a Folker Együttes Csodálatos pelikánmadár című mesekoncertje (ajánlott életkor: 6 éven felülieknek).

Kádár Annamária előadása Kovásznán A IX. Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál keretében ma 18 órától Kovásznán a Városi Művelődési Központban Kádár Annamária mesepszichológus, egyetemi oktató Beleszeretni a világot a gyermekünk szívébe – a népmesék és életmesék szerepe az érzelmi intelligencia fejlesztésében címmel tart előadást. Jegyek elővételben a kovásznai Városi Művelődési Háznál, valamint a helyszínen kaphatók 30 lejért.

Zene NÉGYKEZES ZONGORAEST. Az Árkosi Kulturális Központ (Sepsiszentgyörgy, Zeneház, Olt utca 6. szám) október 3-án, csütörtökön 19 órától rendkívüli négykezes zongoraestre hívja az érdeklődőket. Sabina Oprea és Ioana Pulbere, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia tanára Cécile Chaminade-, Gabriel Fauré-, Maurice Ravel- és Claude Debussy-műveket ad elő. Egy jegy ára 20 lej. CANDLELIGHT CASTLE. Október 6-án újra életre kel a zene és történelem varázsa a miklósvári Kálnoky-kastély falai között, amikor folytatják a népszerű Candlelight Castle koncertsorozatot. Ezúttal a világhírű Coldplay dalai kapnak egy különleges, reneszánsz köntöst, páratlan zenei élményt kínálva minden résztvevőnek. A 17 órakor kezdődő koncertre a belépés ingyenes, a 20 órától kezdődő, vacsorával egybekötött elő­adásra jegyet kell vásárolni az eventim.ro oldalon. A különleges eseményen a csembaló és zongora párbeszédéből születik meg az egyedi zenei fúzió, melyet két tehetséges művész, Diana Ichim csembalóművész és Szőcs Botond zongoraművész ad elő.

Kiállítás TERMÉSZETFOTÓ-KIÁLLÍTÁS. Október 3-án, csütörtökön 18 órakor kerül sor Demeter János Barokk… természetesen című egyéni természetfotó-kiállításának megnyitójára a sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény kiállítótermében (Gróf Mikó Imre utca 11. szám). A kiállítást a Vadon Egyesület szervezi. Az ünnepélyes megnyitón Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke köszönti a résztvevőket, majd Szebeni Zsuzsanna, a Liszt Intézet sepsiszentgyörgyi képviseletének vezetője méltatja a kiállítást.

Könyvbemutató BOD PÉTER MEGYEI KÖNYVTÁR. Október 3-án, csütörtökön 18 órától Székely Szabó Zoltán Sírkabaré című könyvének bemutatójára kerül sor a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárban. A rendezvény házigazdája Szonda Szabolcs könyvtárigazgató.

Hírdetés

Tánc HÁROMSZÉK TÁNCSZÍNHÁZ. Sepsiszentgyörgyön a Háromszék Táncstúdióban október 3-án, csütörtökön 19 órától az Ecce Homo című produkció tekinthető meg Farkas Tamás és Tapasztó Ernő rendezésében. Jegyek a központi jegyirodában vásárolhatók. Telefon: 0267 312 104.

Mozi MŰVÉSZ MOZI. A sepsiszentgyörgyi mozi mai műsora: 16.15-től Barátom, a pingvin (románul beszélő), 16.30-tól Egy cica 10 élete (magyarul beszélő), 18 órától A kegyelem fajtái (román feliratos), 18.15-től Harry Potter és a bölcsek köve (magyarul beszélő), 21 órától Vincentnek meg kell halnia (román feliratos), 21 órától Ne oldozz el! (román feliratos); csütörtökön: 16.30-tól Agymanók 2. (magyarul beszélő) és magyar rövidfilmek a Film­tettfeszt keretében, 18.30-tól Velünk véget ér (magyarul beszélő), 18.30-tól Moszkva tér (magyar játékfilm, a Filmtettfeszt keretében), 20.15-től KIX (magyar–francia–horvát dokumentumfilm, a Filmtettfeszt keretében), 21 órától Hó, tea, szerelem 2. (román vígjáték). KOVÁSZNA. A Művelődési Központban a Filmtettfeszt keretében ma 17 órától Erdélyi rövidek – Visky Sámuel: Francis látogatása (magyar–német kisjátékfilm), Tompa Eszter: Dimineața lui Oedip (román kisjátékfilm), Benkő Claudia, Magyari Zsolt: 1939 (magyar kisjátékfilm), Lázár-Prezsmer Endre: Utolsó esély (erdélyi kisjátékfilm);  csütörtökön: 15 órától magyar rövidfilmek 1., 17 órától Breier Ádám: Lefkovicsék gyászolnak (vígjáték), 19 órától Csáki László: Kék Pelikán (animációs dokumentumfilm).

Hitvilág SEPSISZENTGYÖRGYI UNITÁRIUS EGYHÁZKÖZSÉG. Október 3-án, csütörtökön 18 órától az egyházközség tanácstermébe a Bibliaműhelyre várják az érdeklődőket; október 6-án, vasárnap az istentisztelet keretében az idősek vasárnapját ünneplik. SEPSISZENTGYÖRGYI EVANGÉ­LIKUS-LUTHERÁNUS EGYHÁZKÖZSÉG. Gyülekezeti hétvégét tartanak a következő program szerint: pénteken 17 órától őszi hangverseny a zene világnapja tiszteletére a templomban; szombaton 10 órától gyermekfoglalkozás az egyházközség gyülekezeti termében; vasárnap 11 órától ünnepi hálaadó istentisztelet, utána megnyitják Barbu Edit festőművész Mozaik című kiállítását, közreműködik a Cantate gyermek- és ifjúsági kórus. A megnyitót közösségi programok követik, a hétvége közösségi ebéddel zárul az Irgalmas Samaritánus Keresztyén Oktatási Központban. ANYA-LÁNYA LELKINAP. A Családpásztor Evangelizációs Szolgálat október 12-én édesanyák és lányaik számára szervez lelkinapot a gyimesközéploki kultúrházban. Milyen a jó anya-lánya kapcsolat? Milyen örökséget szeretnénk nekik továbbadni? Mi az, amit mindenképpen szeretnénk elkerülni? Hogyan gyógyulhat, épülhet a kapcsolatunk? Miként érinthetjük meg a lányaink lelkét? – ilyen és ehhez hasonló kérdések kerülnek majd terítékre, és a résztvevő anya-lánya párosoknak lehetőségük lesz arra is, hogy minőségi időt töltsenek kettesben, építve ezáltal a kapcsolatukat. Jelentkezni október 3-ig lehet a csaladpasztor.com oldalon.

Rádió A MÁRIA RÁDIÓ sepsiszentgyörgyi stúdiójának mai élő adásai: 6.45-től Ébredjen a Mária Rádióval!, 7.05-től ima a hivatásokért, 8 órától szentmise Marosludasról, 8.50-től A hét plébániája, 9 órától imaszándékok fogadása, 9.15-től Dicsőséges rózsafüzér, 12 órától Úrangyala, 12.05-től Zsolozsma – napközi imaóra, 12.15-től Déli magazin. Honlap: mariaradio.ro.

Gombanap Sepsiszentgyörgyön A László Kálmán Gombászegyesület, a Kónya Ádám Művelődési Ház és a Székely Nemzeti Múzeum szervezésében október 5-én, szombaton hagyományos gombanapot tartanak, melyre várnak minden természetkedvelő családot. A program 9.45-kor sugásfürdői gombásztúrával kezdődik, ahol szakavatott vezetők segítenek felismerni az ehető és mérgező gombákat. Túravezetők: Csákány László, Farkas János és Zoltán Sándor. Gyülekező a sepsiszentgyörgyi belvárosi buszmegállóban, a Művészeti Népiskola előtt. Az autóbusz 13 órakor indul vissza Sugásfürdőről. (Rossz idő esetén a túra elmarad.) A program a Kónya Ádám Művelődési Házban és annak kertjében folytatódik: 13.30-tól a gyűjtött gombák azonosítása és gombakiállítás (Farkas János, Zoltán Sándor, Zsigmond Győző); 13.30-tól 15.30-ig műhelyfoglalkozás Csáki-Bartha Zonga és Vinceffy Orsolya múzeumpedagógusok vezetésével; 14 órától 14.30-ig a Park Vendéglő gombás ételeket kínál; 14.30-tól 16 óráig gombaismereti előadások (Farkas János, Zsigmond Győző, Zoltán Sándor); Gombafotó- és gombapreparátum-kiállítás Farkas János és más egyesületi tagok gyűjteményéből.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20 és 6 óra között az 1918. de­cember 1. úti Adonis gyógyszertár (telefon: 0267 324 903) teljesít éjszakai szolgálatot. Kézdivásárhelyen ma a Nicolae Bălcescu utcai Salvator (telefon: 0267 362 961) gyógyszertár a szolgálatos.

Röviden VÍZELZÁRÁS. Javítási munkálatok miatt Sepsiszentgyörgyön ma 8–16 óráig a Gólya utcában a Fenyves és a Tavasz utca közötti szakaszon szünetel a vízszolgáltatás. HUMORPINCE. Minden humorkedvelőt, kikapcsolódni vágyót várnak ma 18 órától a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház alagsorába. A Humorpince vendége Székely Szabó Zoltán – Tutuka színművész, író, újságíró, humorista. ELMARAD A JOGI SZOLGÁLAT ma a szerkesztőségünkben. Balogh Klára jogtanácsos jövő szerdán várja az érdeklődőket. LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. vidéki lomtalanítási akciója során régi bútorokat, gumiabroncsokat, elektronikai hulladékot, ruhaneműt szállítanak el ma Barátoson, csütörtökön Pákéban és Orbai­teleken. Honlap: tega.ro. NYITVATARTÁS. Keddtől péntekig 9-től 16 óráig, hétvégén 9-től 14 óráig látogatható a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum és parkja.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »