Újabb pozsonyi szórakozóhelyen tartott razziát a rendőrség, a főpolgármester rendőri túlkapásról beszél

Újabb pozsonyi szórakozóhelyen tartott razziát a rendőrség, a főpolgármester rendőri túlkapásról beszél Mészáros Richárd2024. 09. 30., h – 10:09

A rendőrség szerint több fehér, kristályos anyagot tartalmazó tasakot is találtak a helyszínen.

Péntekről szombatra virradó éjszaka razziát tartott a rendőrség a pozsonyi Wax2 klubban. A rendőrség hivatalos közleménye szerint az akciót, amelynek célja számlák és az elektronikus kasszák ellenőrzése, valamint az erőszakos és kábítószerhez köthető bűncselekmények felszámolása volt, a Pénzügyőrség felkérésre hajtották végre. A razziát a járási rendőrség és az idegenrendészet egységei hajtották végre.

Közlésük szerint a szórakozóhelyen több fehér, kristályos anyagot tartalmazó tasakot találtak, köztük a DJ-pulton és a táncparketten is, ahová a résztvevők egyike dobhatta. Emellett a rendőrség drogkereső kutyái is több személynél találtak kábítószert. 

Hírdetés

Mint írják, öt személyt a rendőrőrsre vittek, akik a kihallgatást követően szabadon távozhattak. Ellenük kábítószerhez kapcsoló bűncselekmény miatt indult eljárás.

Matúš Vallo, Pozsony főpolgármestere az eset kapcsán a Facebook-oldalán arról írt, magyarázatot követel az illetékes hatóságoktól arra vonatkozóan, milyen körülmények között került sor a razziára. „A 90-es évekből emlékezhetünk a rendőrség időnkénti erődemonstrációira, és remélem, ma már senki sem gondolja úgy, hogy a Pénzügyőrségnek kommandósokkal kellene ellenőriznie a számlák kiadását, miközben a szórakozóhely vendégeit két órán át a falhoz állítják, kezüket a fejükre téve. Milyen jogon?” – áll a bejegyzésben. 

„Kérem, ne tegyük városunk zenei klubjait bűnözési gócpontokká, különösen akkor, amikor az állam más területeken nem fordít kellő figyelmet a lakosaink által régóta jelzett bűnözési problémákra. Ez nemcsak a rendőri erők hitelességének árt, de feleslegesen okoz traumát azoknak is, akik jóhiszeműen és jó szándékkal érkeznek a klubokba, hogy kellemesen töltsék az idejüket” – zárta a bejegyzést.

Amint arról korábban beszámoltunk, augusztus elején a rendőrség a pozsonyi Kő téren (Kamenné námestie) lévő Kácečko nevű szórakozóhelyen tartott hasonló razziát. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »